{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Bit će ispunjeni uslovi MMF-a i Svjetske banke"

S
23.2.2010. u 16:00
0
17
"Bit će ispunjeni uslovi MMF-a i Svjetske banke"
0
"Bit će ispunjeni uslovi MMF-a i Svjetske banke"
Mustafa Mujezinović (Foto: Arhiv)
Predsjednik Vlade Federacije BiH Mustafa Mujezinović tvrdi da će, i pored problema sa kojima se susreće FBiH, biti ispunjeni svi uslovi dogovoreni sa Svjetskom bankom i Međunarodnim monetarnim fondom .
"Razgovori sa predstavnicima boračkih organizacija intenzivno se odvijaju i kako stvari sada stoje trebao bi biti postignut dogovor. U principu stvari se odvijaju dobro i mislim da će biti ispunjeni svi uslovi", rekao je Mujezinović Srni.

On je istakao da bi danas trebala biti održana sjednica Vlade FBiH na kojoj će biti riječi o setu boračkih zakona, čije usvajanje je neophodno za dobijanje kreditnog aranžmana sa Svjetskom bankom i provođenje stand by aranžmana sa MMF-om.

Federalni premijer nije mogao da precizira kada bi Parlament FBiH trebalo da razmatra set boračkih zakona i Prijedlog zakona o načinu ostvarivanja ušteda u FBiH.

Predstavnici Svjetske banke i MMF-a ponovili su danas u razgovoru sa predstavnicima vladajućih političkih partija u Federaciji BiH da se moraju ispuniti uslovi neophodni za dobijanje kreditnih aramžmana.

Boračke organizacije u FBiH oštoro su se usprotivile predloženim rješenjima Vlade FBiH, odnosno setu boračkih zakona.

Ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provođenje mira apelovali su juče na vlasti u FBiH da podrže reforme koje zagovaraju Svjetska banka i MMF, upozorivši da je preostalo veoma malo vremena za akciju, i da će visoku cijenu nedjelovanja platiti svi dijelovi bh. društva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: