{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda: Smjene u Vijeću ministara nakon očitovanja HDZ-a

A
4.6.2012. u 13:41
0
4
Bevanda: Smjene u Vijeću ministara nakon očitovanja HDZ-a
0
Bevanda: Smjene u Vijeću ministara nakon očitovanja HDZ-a
Vjekoslav Bevanda i Aleksandar Džombić
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Vjekoslav Bevanda izjavio je da će odluku o smjenama ministara iz Stranke demokratske akcije objaviti nakon sjednice predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.
Bevanda je, nakon sastanka s predsjednikom Vlade RS Aleksandrom Džombićem, odbio da odgovara na pitanja vezana za personalni sastava Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH i premijer RS saopštili su novinarima da su na na današnjem susretu preuzeli obavezu da u narednih sedam dana, kako su to zahtijevali predstavnici MMF-a, Vijeću ministara budu dostavljeni prijedlozi kreditne politike RS i Federacije BiH, kako bi Vijeće ministara MMF-u moglo uputiti poziv da u julu otpočnu pregovori o novom kreditnom aranžmanu.

Premijer Džombić kazao je da su na sastanku dogovoreni i mehanizmi za akreditaciju laboratorija za certifikaciju namirnica životnog porijekla, nako ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, i potrebe da se uvežu ministarstva ne samo u Vijeću ministara nego i entiteta kako bi se ispunili neophodni uslovi.

Bevanda i Džombić razgovarali su i o sporazumu o pitanju imovine o kojoj su dogovor postigli lideri šest vladajućih stranaka u BiH, a koji je povučen iz rasprave u Vijeću ministara BiH, te dogovorili da premijeri entitetskih vlada usaglase rješenja i dostave ih Vijeću ministara BiH na potvrđivanje.

Razgovori su vođeni i o energetskoj strategiji BiH. „Kako Federacija BiH i RS već imaju svoje strategije energetike smatrali smo da je najbolje da se te strategije sublimiraju i da bude usvojena državna strategija“,pojasnio je Džombić. S tim u vezi izražena je i potreba donošenja novog zakona o Elektroprijenosu BiH, kako bi sredstva koja stoje na računu te kompanije bila konačno deblokirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: