{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik i Bevanda: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara

F
4.6.2012. u 11:47
2
39
Dodik i Bevanda: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara
2
Dodik i Bevanda: Podržavamo rekonstrukciju Vijeća ministara
Vjekoslav Bevanda i Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik potvrdio je da će SNSD podržati najavljenju rekonstrukciju Vijeća ministara, bez obzira na personalna rješenja.
Dodik je, nakon razgovora s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom u Banjoj Luci, ponovio da bošnjačke političke partije nude svoja personalna rješenja i da stranke iz RS-a tu ne mogu da biraju kandidate, a u skladu s ranijim dogovorenim principima.

"Ne želimo da narušimo taj princip", ponovio je Dodik i naglasio da kandidate koje predlažu predstavnici iz RS-a ne mogu osporiti partneri iz FBiH, pa tako ni obrnuto.

Ponovio je i da u skladu s ustavnim rješenjima jedan od novih ministara, koga će predložiti bošnjačke stranke, morat će biti s prostora RS-a.

Dodik je na pres-konferenciji dao podršku radu Vijeća ministara, te razgovorima s predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o novom stand-by aranžmanu podsjetivši da vlade entiteta treba da urade svoj dio poslai i vjeruje da u tom pitanju neće biti problema.

Predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda podsjetio je da će danas s entitetskim premijerom razgovarati o aranžmanu s MMF-om, te da je i u razgovoru s Dodikom dobio podršku da se što brže rješavaju sva sporna pitanja da bismo dostigli ono što je bilo u zaostatku u prethodne dvije godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: