BiH
139

Bekto Precisa: Ne bavimo se politikom, već industrijskom proizvodnjom

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što su se u pojedinim medijima pojavile informacije da su Bekto Precisa i njen osnivač Redžo Bekto izrazili političku podršku pojedinim kandidatima i strankama koji su kandidirani za predstojeće parlamentarne izbore u Bosni i Hercegovini, iz ove kompanije su saopštili da se ne bave politikom, već industrijskom proizvodnjom.

"Bekto Precisa je privatna kompanija koja je nastala i opstoji zahvaljujući mukotrpnom radu i sopstvenim investicijama porodice Bekto i za svoje postojanje nije dužna bilo kojem pojedincu ili državnoj organizaciji niti političkoj partiji. Bekto Precisa nije nikada stajala iza bilo koje političke partije ili organizacije niti se ikada uplitala u politički život u našem Kantonu ili bilo gdje u Bosni i Hercegovini i svaki pokušaj pojedinaca, grupa ili političkih organizacija i stranaka da nas svojataju, svrstavaju i uvuku u političke borbe smatramo nekorektnim pokušajem određenih političkih predstavnika i stranačkih mašinerija", navodi se u saopštenju.

Ističu da odbijaju svaki pokušaj zloupotrebe imena kompanije i njenog rada za političko razračunavanje i nadmetanje.

"Molimo javnost da ne nasjeda na jeftino ubiranje političkih poena ma od koga ono dolazilo. Naša kompanija ne može i ne želi biti ničiji politički ulog jer nikome ništa ne dugujemo. Mi sami sebe predstavljamo i nije nam potreban politički marketing. Neka svi koji u Bosni i Hercegovini koji nešto rade predstave svoje rezultate javnosti koja ima dovoljno zrelosti da procjeni njihov kvalitet", dodaje se u saopštenju.