Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SVAKA ČAST STUDENTI....PODRŠKA IZ STAROG GRADA
Možemo mi pričati da su oni \'\'republika šumska\'\' i takve stvari, ali moramo im priznati da imaju daleko više građanske svijesti od nas u Sarajevu. Kod njih je cijena školarine na Medicinskom fakultetu 750 KM, a kod nas u Sarajevu 6000 KM ... naravno, nama to očigledno nije skupo, čim ne protestujemo, već predstavnik studenata Med. fakulteta piše dekanu \'\'pismo izvinjenja\'\' zbog toga što je vijest o poskupljenju školarine sa 3000 KM na 6000 KM izašla u medije.... e jadni mi.....
Jedino Srbi imaju m.uda da izađu na ulice u proteste. Ako ikad iko bude svoje nacionalne vođe i kriminalce skidao sa vlasti budite sigurni da će to uraditi Srbi u Banjaluci. Ovi ostali se povlače po kavama i minderima. Podrška studentima u Banjaluci.
Tako se to radi u Banjoj Luci, a ovako u Sarajevu http://mf.unsa.ba/ Bravo Banja Luka i ne odustajte...a posebno se pazite da vas ne prevare
Ma ko j*be knjigu, lakse je na ulice izaci.
Pa dragi \"federativni\" studenti, sto se ne pridruzite kolegama iz Banjaluke?! Gdje bi vam bio kraj da imate komadic onog zara koji su imali studenti za vrijeme Tita.... Probudite se konacno, provedoste zivot u ovom kosmaru!!!
ung...hgrrrmh...arghh
kod nas u Mostaru protestuju odlaskom na kafu sve mrtvo,svima svejedno,niko da zagalami,svaka čast Banja Luko
Meni samo nije jasno zasto niko nista ne poduzima, protiv kupovanja diploma po Travniku , Brckom , Doboju, kad je to vec javna tajna!!! Situacija, po ovom pitanju, nikad gora nije bila...Uvijek je bilo te neke stele za par ispita, ali kupiti diplomu( doslovno ) je najveca katastrofa ove zemlje... Sto se tice studenata iz B.L. svaka cast, ne dajte , da bar vas prave budalama, kad mi u ostalim dijelovima BiH sutimo i trpimo!
ovi sto ne podrzavaju studente,,, tu su seljacine, sto su se uselile u srpski stancic,, pa sad pucaju od muke sto ne mogu da izdaju sobu za pisljivih 100 KM,,,
Ucite d.e.b.i.l.i jedni, sjedite po kafama i onda hocete u oktobru da polazete ispite, ja imam samo 2 sanse da polozim ispit bez ikakvih uslova i tih s.r.a.n.j.a pa se ne bunim, ne znam sta jos hocete, da vam diplomu na vrata donesu stoko lijena
ma nama lijepo imamo za ispijanje kahve i što bi štrajkovali!?
@Cijena Nije baš 15 KM po prenesenom ispitu, ali nije ni puno više - 30 KM. Fakulteti u Lukavici, iako su mnogi usvojili stereotipno i konzervativno mišljenje da su loši, su izuzetno kvalitetni sa odličnim stručnim i nastavnim kadrom uz izuzetnu opremu za izučavanje, a uz to sve godina na istim fakultetima košta svega 110 KM, uključujući i članarinu u Biblioteku.
studenti su nezadovoljn i sa 21 ustupkom koji je lagumdzija obeco dodiku hoce jos
bravo banjaluka za sve sto u zadnje vrijeme radite... od parka, do mcdonaldsa, do studentskih protesta (i ove i prosle godine). bravo. izgleda da ste fakat jedini grad i jedina urbana sredina u bosni i hercegovini. ja fakat ne znam sta se desava u sarajevu :( sve vise provincija :( jos jednom, bravo za bl!
http://www.youtube.com/watch?v=jFmpKp6TwYs
Cijena skolarine u RS je 40 KM po semestru, zadnjih 13 godina se nije mijenjala. Prilikom obnove godine se placa 15 KM po prenesenom ispitu. Jedino na fakultetima za koej postoji veliki interes ima se dosta studenata koji se samofinasiraju (nisu na budjetu) i to iznosi par stotina maraka, daleko manje od 1000 KM. U trecem upisnom roku (organizuju fakulteti sa malim brojem prijavljenih studenata) na masinski fakulet u Lukavici prebacilo se 23 studenta sa masinskog fakuletea u Sarajevu zbog cijene skolovanja.