{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučki studenti blokirali saobraćaj, najavljuju masovne proteste

23.10.2012. u 18:15
94
38
Banjalučki studenti blokirali saobraćaj, najavljuju masovne proteste
94
Nekoliko stotina studenata banjalučkog Univerziteta danas je na 15 minuta blokiralo saobraćaj na raskrsnici kod Ekonomskog fakulteta i Studentskog doma, s ciljem da se na taj način upozore odgovorni za studentske probleme.
Blokada saobraćaja održana je nakon Studentskog plenuma na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci, kojem je prisustvovalo više od hiljadu studenata.

Prema riječima predsjednika Unije studenata RS Nikole Dronjka na današnjem plenumu je usaglašeno nekoliko zahtjeva. Prvi je da Upravni odbor univerziteta vrati stari cjenovnik/troškovnik za studente.

“Zahtijevamo i da se upis produži do 10. novembra, da se omogući oktobarski rok na Pravnom fakultetu, da asistenti prestanu držati ispite, da studenti ne budu prisiljeni da kupuju knjige koje su napisali profesori”, poručili su banjalučki studenti.

Oni su naveli kako su ogorčeni novim odlukama Univeziteta prema kojima im je, u prvom redu poskupila školarina, jasno poručivši da takve odluke neće prihvatiti.

Nakon današnjeg plenuma i kratkotrajne blokade saobraćaja studenti su poručili da su Univerzitetu proslijeđeni zahtjevi za koje se traži da se ispoštuju do petka, ili će u suprotnom uslijediti masovni protesti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: