Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dan oslobođenja od Muslimana tako je... Prvi Svijetski rat je produžena ruka Balkanskih ratova gdje izvršen genocid nad muslimanima Srbije, Istočne BIH. "Oslobođena Banja Luka" ... vjerujem ko i Srebrenica, Smederevo, Užice, Beograd gdje 450.000 muslimana nestalo i protjerano ... o ovome se treba više govoriti. o Grčkoj i Makedoniji neću ni da govorim.
Grci su se vas terorista rijesili na vrijeme nema dole talibanovanja
@Voosool Koji Grci.. Pa mi smo Grci glupane, samo u Carigradu imamo 8 miliona Grka, još oko 20 u ostatku Anadolije. Pravoslavni Grci su šaka jada koja je ostala u toj staroj vjeri.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Jos hedan neradni dan,kod i nije previse neradnih dana,nema posla pa privlace turiste da kafici imaju posla...
90% srpske krezubo zaostale seljadije, nema ni osnovnu zavrsenu. Sta ima da raspravljaju oni o ovom kad znaju samo ime sela iz kojeg su dosli dole u grad.
Pitam se samo kako je onima koji na ovaj ili onaj način sa znaju da su im predci vjeru promijenili... Sasvim svejedno bilo nasilno ili dobrovoljno.. Volio bih čuti jedan iskren odgovor...
Pojasni malo. Kad, ko, gdje?
vjerovatno ih ne zanima kao ni nas
Mozda je Vojska Kosova prva usla u BL? Hasim Taci je sjedio na proslavi stogodisnjice zajedno sa pobjednicima. Vucic je bio u 6 redu sa gubitnicima
NEBI.LI MI OBJASNIO STO SRPSKA VOJSKA NAPUSTI ILI POBJEZE U GRCKU,OSTAVI ZEMLJU ZENE DJECU STARCE PA NA SUNCANJE U GRCKU A POSLE KAO VRATCAJU SE NEKI IZMISLJENI HEROJI SOLUNCI I KOJA JOS BANDA NEK NAS BOG SACUVA VLASKE SLOBODE
@Jerko Srbi vode istu politiku kao i prije 100 godina. Kurce se velikim silama, uzdaju se u Rusiju a onda kuku lele ostasmo bez 30% manje stanovnistva. Sad gube Kosovo i opet nista nisu ukapirali.
servi , nus produkt analnog odnosa Turčina i vlahinje !!!
Ovi srbi imaju vise praznika nego dana u godini.
.... pacijenti !
U vrijeme Turske vlastiu Banjoj Luci dolazi do bitnih promjena jer velik dio dotadašnjeg hrvatskog stanovništva iseljava prema zapadu, preostalo hrvatsko stanovništvo je pod pritiskom islamizacije, a u grad, kao i u sve krajeve koje su osvojili Turci, dolazi velik broj Vlaha, kasnije pravoslavnih Vlaha. (wikipedija)
@leni12 Zbog bogatog žitorodnog zaleđa - Lijevče polja i nadaleko čuvenih proizvoda banjolučkih obrtnika, naročito predmeta od kože, krzna, zlata i srebra, Banja Luka je privukla mnoge srpske obitelji, pogotovo iz Hercegovine, Makedonije i Sarajeva. Prema pisanju Giljferdinja, ruskog konzula u Sarajevu, gotovo svi pravoslavni banjolučki trgovci bili su doseljenici
Zbog bogatog žitorodnog zaleđa - Lijevče polja i nadaleko čuvenih proizvoda banjolučkih obrtnika, naročito predmeta od kože, krzna, zlata i srebra, Banja Luka je privukla mnoge srpske obitelji, pogotovo iz Hercegovine, Makedonije i Sarajeva. Prema pisanju Giljferdinja, ruskog konzula u Sarajevu, gotovo svi pravoslavni banjolučki trgovci bili su doseljenici
U vrijeme Turske vlasti dolazi do bitnih promjena jer velik dio dotadašnjeg hrvatskog stanovništva iseljava prema zapadu, preostalo hrvatsko stanovništvo je pod pritiskom islamizacije, a u grad, kao i u sve krajeve koje su osvojili Turci, dolazi velik broj Vlaha, kasnije pravoslavnih Vlaha. (wikipedija)
U 1. svjetskom ratu bosanski pravoslavci ratovali za AustroUgarsku a protiv Servie
Krv ce teci Banja Lukom
Najgenocidniji grad na svijetu. Bez ratnih dejstava, porusise sve dzamije, protjerase sve nesrbe... FUJ.
Svi mi na Balkanu mislimo da je sve počelo od nas ili da se uspostavilo s nama i tako se ponašaju i srpske i hrvatske i bošnjačke političke elite. Proizvodnja istorije/historije/povijesti' je ''poželjna'' kod svakoga naroda uz negiranja, brisanja, falsifikovanja, i prepravljanja. ''Zapišavanje'' teritorija ili slijedi ili je već bilo, kod nekih jasno, kod nekih nejasno ali glasno a kod nekih niti jasno niti glasno.
svaka cast za banjaluku.....
21 novembar........dan potpisivanja mira u BiH.....ovo treba biti praznik sviju nas !!!!