Protest ili pokušaj?
4

Banja Luka: Niko od studenata nije zaustavio Dodika

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Iako su, nezadovoljni sveopštim stanjem i problemima u vezi sa zapošljavanjem, za danas u 13 sati najavili mirni protest ispred zgrade Rektorata, studenti banjalučkog Fakulteta političkih nauka, predsjedniku RS Miloradu Dodiku nisu rekli baš ništa.

Studenti su protest najavili zbog početka rada Diplomatske akademije Fakulteta političkih nauka, navodeći kako niko od diplomiranih politologa još nema posao.

"Povod za protest je stanje u koje su zapali diplomirani studenti našeg fakulteta, kao i sveopšta situacija. Lično nas je iziritiralo to što se Akademija ne organizuje za naše studente, nego je naš fakultet organizuje za zaposlene u javnom sektoru, koji trebaju da završe ovaj kurs i da se tretiraju kao profesionalci u oblasti međunarodnih odnosa", naveli su organizatori protesta u svom jučerašnjem pozivu.

Ipak, prilikom današnjeg dolaska predsjednika RS pred zgradu Rektorata, niko od tridesetak okupljenih studenata Dodika nije zaustavio i ukazao mu na pomenute probleme.

Nakon toga, predsjednik RS je otišao na Diplomatsku akademiju gdje je imao uvodno izlaganje, a samo nekolicina studenata je ostala da ga čeka ispred zgrade.