{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Banja Luka: Dodik i studenti dogovorili potpisivanje povelje

23.4.2012. u 20:08
0
0
Banja Luka: Dodik i studenti dogovorili potpisivanje povelje
0
U narednih sedam do 14 dana sa Unijom studenata RS bit će potpisana povelja kako bi se podigao društveni značaj i uloga javnih univerziteta u RS, rekao je danas predsjednik RS Milorad Dodik, nakon što se sastao sa predstavnicima Unije studenata RS.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dodik na sastanku sa studentima (Foto: Klix.ba)
Dodik na sastanku sa studentima (Foto: Klix.ba)

Dodik je objasnio da će da bi u tom dokumentu bilo iskazano sve ono što predstavlja problem na javnim i privatnim fakultetima, te da će se u tom dokumentu tražiti uspostavljanje rigoroznije procedure ocjenjivanja adekvatnosti fakulteta.

“Danas smo se usaglasili kako ima propusta u radu glavnog inspektora prosvjetne inspekcije i da je potrebno preispitati njegovu odgovornost za sadašnje stanje na univerzitetima u RS. Također, svjesni smo da treba ispitati i rad rukovodstva univerziteta”, rekao je Dodik.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Predsjednik RS je istakao kako je sigurno da ima profesora čiji rad treba da bude javno ocijenjen, te da se treba izvršiti i sertifikacija rada profesora na fakultetima. “U pomenutoj povelji trebaju se naći i zakonski mehanizmi koji bi omogućili da se student generacije može odmah angažovati na fakultetu i kako bi se eliminisao nepotizam”, poručio je Dodik.

Nakon sastanka sa studentima, predsjednik RS je ponovio kako u otklanjanju nepravilnosti na univerzitetima odlučujuću ulogu imaju organi univerziteta, a država može da djeluje inspekcijskim organima, tužilaštvima i policijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: