{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bandić zasad ostaje počasni građanin Srebrenice

28.3.2014. u 00:14
21
54
Bandić zasad ostaje počasni građanin Srebrenice
21
Bandić zasad ostaje počasni građanin Srebrenice
Milan Bandić (Foto: AFP)
Općinsko vijeće Srebrenice u četvrtak nije donijelo odluku o oduzimanju titule počasnog građanina zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, zbog njegove izjave da se nada da će Bosna i Hercegovina u buduće biti sastavljena od tri entiteta, jer je sjednica prekinuta upravo kada je na red došla inicijativa o oduzimanju počasne titule Bandiću, potvrđeno je za Klix.ba.
Načelnik Srebrenice Ćamil Duraković je izjavio da je ovu inicijativu pokrenuo Klub SDA, ali su u četvrtak došli sa idejom "da je za to prerano" i "da se treba sačekati". Nastavak sjednice Općinskog vijeća Srebrenice zakazan je za sedam dana.

"Očigledno je da je došlo do neke intervencije sa strane, da li od Vijeća bošnjačke nacionalne manjine iz Zagreba, koje je Bandića i predložilo za počasnog građanina Srebrenice, ili od nekog drugog - ne znam. Vidim da je prevladao neki kontrainteres, da opet neko van Srebrenice odlučuje o njoj, ali želim vjerovati da ćemo iduće sedmice to priznanje staviti van snage", rekao je Duraković za Al Jazeeru.

Dodao je kako je, na njegovu inicijativu, usvojen prijedlog da se na idućoj sjednici ide sa proširenim prijedlogom, odnosno da se preispitaju sva priznanja koja su u ime Općine Srebrenica dodijeljena pojedincima i organizacijama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: