BiH
5

Bandić i Ješić ostaju počasni građani Srebrenice

SRNA
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i predsjednik Skupštine opštine Inđija Goran Ješić ostaju počasni građani Srebrenice, jer je klub odbornika SDA i Stranke za BiH danas tražio da se sa dnevnog reda SO Srebrenica povuče tačka o stavljanju van snage skupštinskih odluka o proglašavanju ovih osoba počasnim građanima opštine Srebrenica.

Ovaj klub odbornika je na prošlom skupštinskom zasjedanju tražio da se Bandiću oduzme zvanje počasnog građanina zbog njegovog javnog zalaganja za treći entitet u BiH.

Za današnju sjednicu stigao je prijedlog da se, osim Bandića, oduzme zvanje počasnog građanina i Ješiću zbog navodnog neizvršenja najavljenih namjera da će pomoći uspostavljanju saradnje u raznim oblastima između Inđije i Srebrenice.

Ipak, nakon duge diskusije i Bandić i Ješić do daljnjeg će biti počasni građani ove opštine, na osnovu odluke donesene 8. maja 2009. godine, ako im to, kako su rekli neki odbornici, nešto znači, jer oni nisu ni tražili ta zvanja.

Na današnjoj sjednici odbornici su vratili na doradu prijedlog Programa zajedničke komunalne potrošnje u kome treba precizirati obaveze i zadatke lokalnog Komunalnog preduzeća "Polet", kao i način finansiranja usluga koje ono pruža.

Na doradu i ponovno razmatranje vraćen je i Program održavanja i rekonstrukcije seoskih i lokalnih puteva za ovu godinu, za šta je iz budžeta opštine planirano izdvojiti oko 397.000 KM.

Donesena je odluka da se poništi dio konkursa za imenovanje načelnika opštinskih odjeljenja i da se ponovi konkurs za izbor načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije i Odjeljenja za privredu, koji prema međustranačkom dogovoru treba da budu iz reda srpskog naroda, dok su usaglašena imena budućih načelnika ostalih opštinskih odjeljenja iz reda bošnjačkog naroda.

Odbornici su danas usvojili sve izvještaje o radu za prošlu godinu preduzeća i ustanova čiji je osnivač ova opština i koje se dijelom ili u cijelosti finansiraju iz opštinskog budžeta.

Za narednu sjednicu odgođeno je razmatranje informacija o pripremi razvojno-investicione konferencije o Srebrenici, o radu javnog pravobranioca za ovu opštinu, kao i o radu lokalnog Komunalnog preduzeća "Polet".