Komentari (266)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kakvi paranoicni bolesnici
ŠTO PLAČEŠ JARANE? HAJ NARAKIJU KODJOVANA DASE RAZVESELIŠ.
PA JARANE NEMOJ ZBOG TOG PLAKAT. JA NERAZUMIJEM ŠTASE DEŠAVA ALIMI IZGLEDAGLUPO JARANE DAZBOG TOG PLAČEŠ.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Joj, i ovi Hrvati su dotakli dno.
Jebo majku, ovaj ćemali postavi post, pa se svađa sam sa sobom.
ćemalija je luuuud
Recite da su u Konzumu kupljeni. Doduse nakon bojkota vam nece vjerovati.
kako vas nije stid pu ustase jedne, srbi su za vas gospoda po tim pitanjima oni makar nece uradit iza leda kao sto vi radite i uvijek ste radili , oni rade u lice i otvoreno a ne iza leda i cinicki mada su i oni govna al vi ste najgori bili i ostali ste.
Za Hrvate iz BiH ne znam, ali ovi iz Hrvatske su najveci ljudski sljam i najvece ljige od ljudi koje su ikad hodale Zemljom.
Kako misliš hrvate iz BiH ? Sto su na odmoru ili posjeti nekome ?
Ja kolikp znam u BiH su Bosanci i Hercegovci a ne hrvati (to su stanovnici hrvatske), srbi (stanovnici srbije) i novokomponovani bošnjaci (što im sda navali da su bošnjaci samo muslimani )
mislio sam cijelo vrijeme da su Srbi neki fašisti, al kad sam vidio hrvate, i to hrvatske komunajre šta rade... nevjerovatno
Izolovati HR zatvaranjem granica s Hrvatskom u BiH i Srbiji.
haha, jao tragikomicnosti. Ovima tamo proslo vec oko 70.000 izbjeglica i kraj se ne vidi, a veliki covjekoljubi poslali jedan kombi hrane s cipsom i smokijem bez ikakvog dogovora s carinom da se tamo malo naslikavaju s izbjeglicama i onda rasplae kuci i sad ce biti kao oni pomazu a zli Hrvati se vade na cips i smoki pa ne daju kombiju preko granice koji ce citavu ovu izbjeglicku krizu rijesiti.
Balkanske zemlje, a pogotovo Srbija, Hrvatska i BiH, trebale su samo da udju zajedno u EU kao članice. EU je tu napravila gresku od istorijskih razmjera, sto to nije učinila. Zasto? Evo npr. tri razloga, a ima ih vise. 1. Svi bi radili konstruktivno u ostvarivanju istih i zajedničkih ciljeva. 2. Naučili bi saradjivati i političke smicalice bi imale efekt bumeranga. 3. Ne bi koristili EU, kao instrument da naskode susjedima zbog lokalno-politickih interesa, kao sto to vidimo u slučaju Hrvatske koja sikanira Srbiju, te Hrvatske u vezi sa BiH (mlijeko). PS. Mogu da pročitam u zapadnim medijima da EU prema Hrvatskoj po prvi put ne vodi politiku solidarnost u slucaju sa Srbijom. Politikom solidarnosti, EU zemlje su obavezne da podržavaju drugu EU zemlju u slučaju eventualnog konflikta sa ne-EU zemljom. Balkanski papci jos jedanput dokazuju da ne razumiju kulturu i način djelovanja EU-institucija, i tako narušavaju ugled svoje zemlje.
Je li boga ti. Pa da onda zbog nesposobnosti jedna ili dvije zemlje svi ispastaju. Evo ti cundarko
Kakav portal takvi i komentari, sta ces. Jugoslavija se upravo i raspala sto je nesposobnost jednih vukla za sobom i druge, i sad bi sve zemlje trebale biti zrtve sta ce Dodik i Bakir reci. Dva ovna da ne znas koji je veci. Vidis gdje je BiH i sve je jasno koliko bi se cekalo.
Pa hrvati dokle vise? Jos vas samo ismailj voli.
Niko nam vise i ne treba :)
Hrvatska-vele prijateljska zemlja prema BIH
Hrvatska od 1993. baštini tradiciju prihvata izbjeglica i uzurpiranja humanitarne pomoći koja je namijenjena tim izbjeglicama.
Vidim neki odmah osuli paljbu po hrvatskoj.. A u hrvatsku je do sada ušlo 65.000 izbjeglica, i svi su živi i zdravi otišli dalje.. Sad treba očekivati od 3 - 5000 izbjeglica dnevno, kad se aktivira ruta preko dubrovnika. Svim tim ljudima treba obezbijediti hranu,vodu,doktora,lijekove,smještaj,prijevoz, a sve to hvala bogu košta.. A koliko je to izbjeglica primila ili pomogla BiH?
mora biti neki razlog što nisu pustili kamion.. a pustit će ga u toku dana sigurno.
BiH je poslala cip si smoki, citav jedan kombi, molim lijepo, tako da ne govoris ne istine.
Da nije u paketićima bilo čipsa i smokija, našli bi neki drugi razlog da paketići ne mogu ući u Hrvatsku. Pošiljka je humanitarnog karaktera i ne vidim razlog zašto bi im čips i smoki smetali? ???
Humanitarni karakter nema veze sa prolaskom granice. Jedini humanitarni aspekt može biti smanjenje ili totalno ukidanje carinskih dažbina (koja se dogovori unaprijed da nadležnim ministarstvom). Ostala pravila carine ostaju ...
Ma pravila se nekada mogu prekršiti, humanost je u pitanju, pokloni. kiksi9, onaj ko mrzi nekog, ustvari mrzi sam sebe. Nisam pomislila na mržnju, nego na pravila EU, kako je poskok napisao. Tako, da mi ne možeš ubaciti njihovu namjeru iz mržnja. Ti stalno o mržnji???
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sad su Hrvati opet loši momci, što ne dozvoljavaju da im u državu ulaze strana lica kako hoće, kao i humanitarna pomoć kroz koju također svašta može ulaziti. Stvaranje tenzija na nekakvim iskonstruiranim aferama. Jako licemjerno. Samo Hrvati moraju slušati, a Srbija i BiH kao kandidati za EU ne moraju. Ne znam baš. Pravosuđe ode u Dodikove ruke, zabranjuje se Bošnjacima pravo na jezik, ali oni se okačili mlijeka koji odlazi u Hrvatsku, da bi se zatim uvezlo srpsko. I onda kad ja kažem da su Bošnjaci zbog dva veća i jača susjeda prisiljeni na priklanjanje čas jednom, čas drugom, dobijem vrijeđanje.
Svaki transporter lors imati urednu carinsku dokumentaciju pri ulasku u drugu zemlju . Znači , carinska deklaracija prije polaska, pošiljalac i primala robe uz propratno pismo o prijemu i prihvatu uz detaljan opis. ukoliko nemaš to pušiona je na granici. Znam iz iskustva kada se vozila pomoć za poplave. Završene polemike i nagađanja.
upravo o takvim stvarima govorim 😉