BiH
73

Bajramski paketići iz BiH za izbjeglice u Opatovcu zbog čipsa i smokija ne mogu ući u Hrvatsku

Piše: E. M.
Bajramski paketići (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bajramski paketići (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kamion sa oko 5.500 bajramskih paketića koji je sinoć iza ponoći krenuo iz Zenice prema Opatovcu još uvijek se nalazi na hrvatskoj carini koju ne može proći zbog čipsa i smokija koji se nalazi u paketićima.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je predsjednik Humanitarne organizacije "IML" iz Zenice Bilal Isaković koji je dodao da još uvijek ne znaju ni kako će podijeliti paketiće s obzirom da ne mogu ući u kamp.

"Kamion je od jutros na carini u Hrvatskoj gdje ne može da prođe dalje, navodno je problem smoki i čips koji se nalaze u paketićima. Mi smo došli do kampa u Opatovcu, međutim, ne možemo ući u kamp i nećemo moći podijeliti paketiće ako dođu. Dodatni problem jeste što je zabranjeno fotografisanje i snimanje, ali je to problem i svih medijskih kuća", kazao je Isaković.

Volonteri koji su stigli u Opatovac rano jutros vraćaju se u Tovarnik i Vinkovce gdje će sačekati dolazak kamiona, ukoliko uspije proći hrvatsku carinu, a potom će napraviti plan za dalji razvoj situacije kako bi bajramski paketići došli u ruke onih za koje su i namijenjeni.