{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hrvatski ministar izbjeglicama: "Selam alejkum! My name is Ranko..."

21.9.2015. u 13:09
522
240
Hrvatski ministar izbjeglicama: "Selam alejkum! My name is Ranko..."
522
Hrvatski ministar izbjeglicama: "Selam alejkum! My name is Ranko..."
Foto: Vlada.hr
U novom prihvatnom centru u Opatovcu u Hrvatskoj nalazi se nešto više od hiljadu izbjeglica. Za razliku od ranijih dana, kada je u Tovarniku situacija bila haotična i na trenutke u rasulu, u Opatovcu je bitno smanjena nivo napetosti, tvrde u Crvenom križu.
"Sad su im dostupne informacije o svemu što ih zanima. Uvjeti su daleko bolji. Imaju sklonište od kiše i znaju da će ovdje biti privremeno. Organizirali smo im prevoditelje s engleskog, arapskog i farsija", kaže Katarina Zorić, glasnogovornica Crvenog križa Republike Hrvatske, prenosi 24sata.hr.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić i u ponedjeljak ujutro dočekao je lično svaki autobus s izbjeglicama iz Tovarnika te im se obratio umirujućim riječima. U autobusu je pozdravio sa "Selam alejkum" i na engleskom se predstavio. Objasnio je izbjeglicama da će u prihvatilištu biti najviše 36 sati, te da će dobiti hranu, vodu i ostale potrepštine.

Prema posljednjim informacijama, na graničnom prijelazu između Šida i Tovarnika ulazak u Hrvatsku čeka nekoliko stotina izbjeglica. Po njih dolaze autobusi, prevoze ih u novi prihvatni centar u Opatovcu gdje ih se registrira i, kad dođu na red, odvozi dalje prema graničnim prijelazima s Mađarskom i Slovenijom.

"Ako bilo ko bude tražio azil u Hrvatskoj, on će ga ovdje i dobiti", poručio je Ostojić.

Novinare je informirao da se od izbjeglica ipak ne uzimaju otisci prstiju "jer ih to jako plaši".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: