Ne sviđa im se
1.6k

Asocijacija mladih SDA kritikuje igricu "El Bake": Protiv BiH se vodi specijalni rat

Klix.ba
Asocijacija mladih SDA reagovala je zbog popularne igrice "El Bake" koja je inspirisana Bakirom Izetbegovićem. Kako kažu, ona je pokušaj diskreditacije predsjednika stranke i nastavak agresije na BiH.

"Svjedočimo, po ko zna koji put, sinhronizovanom napadu i bezobraznom pokušaju diskreditacije predsjednika Bakira Izetbegovića, te predstavljanja njega kao faktora nestabilnosti u bosanskohercegovackoj političkoj areni. Taj napad koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz snažnu podršku domaćih izdajnika. Svjesni smo da ti napadi, sve dok postoji bošnjački lider koji vodi realnu i umjerenu politiku, koji se istovremeno nije spreman odreći prava bošnjačkog naroda na državu, vjeru, ponos, jezik i ostala temeljna ljudska prava, nikada neće prestati. Izgleda da im stotine drskih reakcija i saopštenja nisu bili dovoljni, jer su evidentno njihove namjere prozrete od našeg naroda. Ovaj put su otišli korak dalje i napravili amatersku igricu u kojoj su iskoristili i zloupotrijebili glas predsjednika Izetbegovića, ponovo ga pokušavajući diskreditovati. To nas i ne čudi od njih", stoji u saopćenju Asocijacije mladih SDA.

Kako kažu, žalosti ih činjenica da su tu amatersku igricu promovisali mnogi mediji. Ističu i da igrica nije ostvarila nikakav rezultat na Google Play Storeu.

Iz Asocijacije mladih SDA smatraju da je igrica dio "specijalnog rata protiv BiH", a koji za cilj ima postići ono što se nije uspjelo najgorim zlodjelima u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

"Navikli smo da mnogi mediji ne poštuju državu i njene institucije, kao ni, moramo istaći nažalost, funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Ovaj put su, prenošenjem te vijesti, zaista pokazali nepoštovanje prema samima sebi. Upozoravamo građane Bosne i Hercegovine da se protiv naše države, ali i svih njenih patriota, aktivno vodi specijalni rat koji za cilj da u miru postignu ono što nisu uspjeli agresijom, genocidom, ubistvima, silovanjima i logorima", kažu iz Ascocijacije mladih SDA koji za kraj navode da "snažno i bezuslovno stoje iza, uz i ispred realne i umjerene politike predsjednika Izetbegovića".

Po trenutnim statistikama, igricu je skinulo više od 500 korisnika Android uređaja, dok je 99 posto komentatora igrici dalo najveću ocjenu. igricu možete skinuti ovdje.