Centar Los Rosales
6

Asmir Begović se družio s najmlađim Mostarcima prvog dana školske godine

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Prvog dana nove školske godine polaznici Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales iz Mostara imali su posebnog gosta. Posjetio ih je dugogodišnji prijatelj ove institucije, proslavljeni golman i bivši čuvar mreže Zmajeva Asmir Begović.

Begović je obišao centar, porazgovarao sa zaposlenicima, a najviše vremena proveo u druženju s mališanima kojima je društvena pomoć potrebnija nego drugima. Fondacija Asmir Begović već nekoliko godina pomaže rad Los Rosalesa, a kako su nam danas kazali tako će se i nastaviti.

"Lijepo se osjećam ovako prvog dana školske godine u posjeti ovoj djeci. Već dugo radimo zajedno, ova je škola blizu mog srca i moje fondacije. Dosta smo pomagali, a iskoristio sam i prvu priliku da dođem i posjetim djecu. Nadam se da ćemo bar malo uljepšati djeci ovaj dan", kazao je Begović.

Begović je od Saše Mehmedovića, nastavnika tjelesnog odgoja, dobio na poklon zahvalnicu i prigodan poklon, a on je uzvratio svojim potpisanim dresom i golmanskim rukavicama.

"Hvala Asmiru što je baš u ovo doba došao kod nas. Prvi put je došao, a mnogo puta pomagao. Bez pomoći njegove fondacije i drugih mnoge aktivnosti i sportska takmičenja u kojima učestvuju naša djeca nemoguće bi bilo organizovati. Asmir uz to što je sjajan golman ovako pokazuje i koja je sportska veličina", izjavio je Mehmedović.

Ovog jutra u nove radne pobjede u svojim osnovnim školama na području Grada Mostara pošlo je 8.705 učenika, od toga 934 prvačića. Ukupan broj učenika u srednjim školama je 4.246, od čega je 1.189 učenika prvog razreda. I ove godine nastavljen je opadajući trend broja učenika.