Nezasluženo isključen?
17

Begovićev crveni izazvao hit reakciju komentatora: Bamford, prevarant, izvodi slobodan udarac

D. P.
Bamford je pao kao "pokošen" (Foto: Screenshot)
Bamford je pao kao "pokošen" (Foto: Screenshot)
Proslavljeni bosanskohercegovački golman i bivši reprezentativac Asmir Begović sinoć je dobio direktan crveni karton za svoj Queens Park Rangers, a ta situacija izazvala je hit reakciju komentatora utakmice u prijenosu uživo.

QPR je poražen rezultatom 0:1 na gostovanju Leedsu, a u samoj završnici utakmice crveni karton dobio je Asmir Begović. Nekada sjajni golman reprezentacije BiH istrčao je iz svog kaznenog prostora, Patrick Bamford ga je obišao i pao.

Kontakta između Begovića i Bamforda uopće nije bilo, ali je sudija Webb procijenio da je Begović išao "opasno" i pokazao mu crveni karton.

Kako kontakta nije bilo, tako su i navijači QPR-a bili bijesni na sudiju. No, najinteresantnija reakcija je ona koju je proizveo komentator na QPR TV-u, koji je u prijenosu uživo napadača Leedsa nazivao prevarantom.

"Oh, nije ni bilo kontakta. On je simulator i varalica", rekao je komentator nakon ponovljenog snimka Begovićevog starta, a onda je sam Bamford izveo slobodan udarac.

"Bamford, varalica, izvodi slobodan udarac", bio je komentar nakon pada nekada odličnog napadača iz Premier lige koji sada želi vratiti Leeds u društvo najboljih.