Bivši golman Sarajeva
41

Delač ispričao anegdotu sa Mourinhom i balkanskim društvom: Ulazi on, čudi se, fotografiše nas i odlazi

E. K.
Matej Delač (Foto: Screenshot)
Matej Delač (Foto: Screenshot)
Nekadašnji golman Fudbalskog kluba Sarajevo Matej Delač je bio gost u podcastu Inkubator gdje je ispričao zanimljivu anegdotu vezanu za Jose Mourinha.
Pored njega članovi Plavaca iz Londona su bili srbijanski nogometaši Nemanja Matić i Branislav Ivanović te bivši bh. reprezentativac Asmir Begović.

Njih četvorica su provodili najviše vremena zajedno što nije moglo promaći legendarnom stručnjaku koji je tokom jednog ručka napravio njihovu zajedničku fotografiju.

"Sjedimo i jedemo u kantini, Bosanac, Hrvat i njih dvojica iz Srbije. Tu kroz vrata ulazi Mourinho i u čudu 'Hrvat, Srbin i Bosanac se smiju i pričaju. Ček, ček, stani', fotografiše nas i ode", rekao je Delač te dodao:

Matej Delač, Branislav Ivanović, Asmir Begović i Nemanja Matić na fotografiji (Foto: Twitter)
Matej Delač, Branislav Ivanović, Asmir Begović i Nemanja Matić na fotografiji (Foto: Twitter)

"Šta je s ovim? Vraća se i dijeli nam papire, svakom daje fotografiju i kaže 'Dijelite ovo u svojim zemljama, da se vidi da možete biti dobri'. On baš sve zna. Sve prati".

Delač je karijeru započeo u Interu iz Zaprešića odakle je prešao u Chelsea u ljeto 2010. godine. Plavci su ga posuđivali Vitesseu, Budejovicama, Guimaraesu, Vojvodini, Sarajevu, Arlesu te Mouscronu da bi 2018. godine napustio londonski sastav i potpisao za Horsens.

Za danski sastav je ove sezone odigrao 18 utakmica i primio 25 pogodaka, a na pet utakmica je uspio sačuvati svoju mrežu.