{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Angažirani helikopteri Oružanih snaga BiH za pomoć ugroženima

F
15.5.2014. u 10:14
159
32
Angažirani helikopteri Oružanih snaga BiH za pomoć ugroženima
159
Angažirani helikopteri Oružanih snaga BiH za pomoć ugroženima
Foto: klix.ba
Hitna medicinska evakuacija 12 osoba izvršena je helikopterom Oružanih snaga BiH jutros u pet sati, a u toku je još jedna evakuacija.
"Šestoro djece i šetero odraslih na području općine Šekovići evakuirani su na sigurnu lokaciju", potvrdila je u izjavi za Agenciju FENA Uma Sinanović, glasnogovornica Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Ona je rekla da je u toku još jedna hitna medicinska evakuacija na području općine Doboj-Jug gdje se četiri osobe životno ugrožene.

Osim toga pripadnici Oružanih snaga BiH su na području općine Doboj angažirali svoje profesionalne resurse na osiguranju nasipa za zaštitu od daljnjeg širenja poplava", dodala je Sinanović.

Također, razmatraju se i do sada pristigli zahtjevi za daljni angažman Oružanih snaga BiH.

Potvrdila je da je Ministarstvo odbrane BiH organiziralo hitni sastanak menadžmenta s pomoćnicima kada su svi resursi i kapaciteti Oružanih snaga BiH u stanju pripravnosti zbog trenutne situacije u zemlji i maksimalno u svojim mogućnostima će djelovati u 24 sata.

Vodotoci u području centralne i sjeveroistočne Bosne dostigli su historijske maksimume, potvrđeno je Agenciji FENA u Sektoru za hidrologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: