Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZATO CEMO MI IZABRATI SASVIM NOVE STRANKE NA IZBORIMA OVE GODINE: 1.SDP 2.SDA 3.SNSD 4.HDZ 5.SBB 6.SDS MOZDA DO SAD STRANKE KOJE SU BILE NA VLASTI NISU NAPRAVILE NISTA POZITIVNO ALI OVE NOVE CE TO ZASIGURNO PROMJENITI :) :)
Samo kod nas je moguce da upravo oni koji su zavili drzavu u crno I direktno odgovorni za (nezaposlenost, ekonomsku propast, politicku neizvjesnost, korupciju, sirenje nacionalizma...) bez ikakve odgovornosti ponovo kandiduju I obecavaju "bolju buducnost", anisu u zadnje 4 godine bili u stanju napraviti ni 0,1% napretka po bilo kojem pitanju!
Ni jedna zemlja svijeta nema vise nezaposlenih po glavi stanovnika, a s druge strane nigdje vise android telefona, audija, fensi kompleksasa u markiranoj garderobi itd itd... Covjek kad pogleda na ulice nasih vecih gradova, ne moze a da ne stekne utisak da se ovdje jako dobro zivi... Nesto tu nikako ne stima.
Oni što nemaju fensi stvari i ne izlaze puno među ovaj napuhani svijet.
gledam djecu osnovce,pa svaki ima smartphone.kafici puni svaki ebeni radni dan,ceste pune auta,parkinzi koji se naplacuju puni .trzni centri puni.pa ebote odakle ljudima love.sad ce neko rec kredit,pa da bi dobio kredit moras bit zaposlen,pa i taj kredit moras vracat,tako da ti je lova za rate potrebna
"Značajan prihod novca u budžetu skoro svake porodice u BiH predstavljaju doznake koje pristižu iz inostranstva, najčešće od članova porodice, rodbine i prijatelja".. u narednih 10 god BiH moze racunati na dijasporu ili dok prva generacija dijaspore ne ode u mirovinu .Od druge generacije dijaspore nece biti priliva sredstava.
Ne znam je li gore što nas ima najviše nezaposlenih ili što su zaposleni oni koji ne zaslužuju
Upravo tako, juce sam bas nesto razgovarao s ljudima na tu temu. Kaze jedna moja poznanica doslovno ovako: "Nemam ti ja vremena za fejs i ostalo na internetu dok ne dodjem na pos'o. Ja sam na fejsu samo kad mi je ono bas dosadno"... Zena je na budzetu naravno, prima nevjerovatnih 1600 , vozi dobar auto, ima bijesan telefon, obucena tip top a tuka neopisiva... Pa se ja cesto pitam , koliko je takvih i dokle cemo mi koji zaista radimo kao crnci, raditi prvenstveno za takve pa onda za sebe?!!
Sve je više takvih slučajeva prijatelju,a potrajaće dok se takvima stane u kraj..
Mi smo prvaci u Evropi najveci ludaci.
U BIH ima manje od 15% nezaposlenih...
Mora biti tako kad inteligentni, pametni, sposobni, obrazovani Bosanci, a posebno politicari i novinari za 20 godina nezavisnoati nisu naucili sta je po definiciji nezaposlena osoba. Jos malo pa ce to inaugurisati u titulu ili status.
Nezaposlenost - naš najbolji promotor u svijetu.
Bar smo u necemu prvi
zaposleni su u hrvatskoj i srbiji, a iz bosne se vade sirovine.
Nema veze nek kafane rade duze za vrijeme mundijala, nek su pune kafane omaldine svaki dan. Sta wall street ba zna sta je zaposlenost !!
Braooooo! Pojedinci se ljute kad kazem da nam je drzava sadakistan a vecina gradjana dozivjela 50tu bez i jednog dana radnog staza.
Ma sta je vama ljudi??? Nije kod nas sve tako crno! Jedna država, 2 entiteta, 3 predsjednika, 10 kantona, 14 vlada, 183 ministarstva, 85 političkih stranaka, 50 braniteljskih udruga, 13 sindikata, 12 policija, 3 akademije znanosti, 2 mirovinska fonda, 3 obrazovna sustava, 3 telekoma, 3 elektroprivrede, 550 000+ nezaposlenih, 630 000+ umirovljenika, 450 000+ raseljenih, 75% siromašnih, 650 000+ državnih zaposlenika i NEUTVRĐEN BROJ LOPOVA.. #discoverbosnia
Trebo si ovo još samo i na ovom drugom jeziku heheh....što znači i nekoliko jezika, to si zaboravio ;)
meni se čini da smo svjetski prvaci u mnogo disciplina xD
MAŠALA GLASAJTE OPET ZA SDP SDA SNSD I VICITE NEMAM ZA KOGA GLASAT A AMIĐIČI I TETIČI KOJE SU ZAPOSLILI OVI ĆE OBAVEZNO GLASAT DA ONI OSTANU
chuj najviche mekdonaldsa.... a ko ima najvishe chevabdzinica, zdapi vam mtrna :)
sta da radimo po pitanju nezaposlenosti? Ako nece oni , moramo uzeti stvar u svoje ruke.. mlad sam i nezaposlen i ocajnicki zelim da nesto napravimo