Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisu pojedinci,to je sistematski uradjeno kao i sa hrvatske strane
Ukraina ce vidjeti ovaj tweet, i USA ce izgubiti vazne pozicije i vjeru u njih sirom svijeta. Individualci nemaju veze sa ovim, vec Ruska i Srpska drzava. Ko radi za ove ambasadore? To je cudo
odgovornost čelnika Državne bezbjednosti druge države nema veze sa pojedinačnom odgovornošću nekih "budala".
Kljucni korak ka odgovaranju pojedinaca. Sve su rekli, ne ocekujte odgvornost drzava. Tipicno
zanimljivo kako se niko ne oglasava od politicara na ovo
@manoimapisu Zapravo Amerika je svjesna da odgovornost pojedinaca automatski znači i odgovornost države..iz tog razloga nisu potpisnici međunarodnih krivičnih konvencija što znači da ne dozvoljavaju da njihovim individualcima sudi iko osim njihovih sudova. To nije zbog tih pojedinaca nego zbog zaštite interesa države.
Nisu to pojedinci, kada je šef BIA-e osuđen, to nije pojedinac, već državni aparat kompletan. To je isto da se kaže šef MI16 ili NSA i CIA osuđeni kao pojedinci ali Velika Britanija i SAD nisu imale pojma, niti bilo kakve odgovornosti. Država Srbija je kriva za rat u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na koncu rat na Kosovu i treba da snosi posljedice.
Oni su pojedinici ali ovi pojedinci su bili samo aparat u rukama Drzave srbije da se odrade te radnje.
Ambasador Murphy namjerno relativizuje i premješta odgovornost na pojedince a ne na sistem, tadašnju Jugoslaviju, odn Srbiju koja je učestvovala i podržavala zločine na svim teritorijalna koje su napali. Neće i ne smije zbog prijatelja Vučića da kaže da je kriv sistem/država. Šta je onda po Murphy-u karakter rate, Agresija ili građanski rat?? Izgleda ove izjave su u fonu trenutnih planova i političkih vizura.
Milošević, Šešelj, Karadžić, Mladić su višestruko gori zločinci od nekih iz arapskog svijeta ovi prvi su osuđeni na po 20tak godina a ovi drugi su obješeni. Zašto je to tako
Kljucan korak za sta? Vezali ste nam ruke sa daytonom i pustili nas da se dogovaramo sa agresorima.Da su htjeli dogovor rata ne bi ni bilo. Vi nas nahajcate pa nas kasnije pustite niz vodu.
Sama presuda govori o medjunarodnom karateru rata, gdje su najvisi duznosnici jedne zemlje (Srbije) planirali, organizovali, naredjivali i izvrsavali zlocine na teritoriji druge zemlje (Bosne i Hrvatske). A kojeg pojedinca ste tacno vi gadjali u Hirosimi i Nagasakiju?
Srbija je bila umešana u rat to niko ne spori. Pomagala je VRS. Ali nije bila agresor, jer da je bila agresor VJ bi bila u BiH a ne u SRJ.
Kako, bolan nebio, pa recimo ovi Skorpoioni su bili dio Ministartstva Unutrasnjih Poslova SRBIJE u trenutku kada su ucestvovali u Genocidu u Srebrenici, i evo ovdje kada su likvidirali ljude u Trnovu. Pa Stanisic ih je i osnovao i komandovao njima. A cime li vas hrane pa ste tako pametni...
Ne znam za ovog frenkija ali jovica je bio operativac cije .
Ma nemoguće.... Ne bi oni nikad.....
Naime, USA i EU su odredile da u sklopu pravljenja "stabilnog" Balkana Sjever Kosova treba da pripadne Srbiji, a ostatak Kosova ide u Veliku Albaniju, kao što RS i HB idu u V. Srbiju odnosno V. Hrvatsku. Zapadnjaci su pokušali na sve načine da stvore ZSO (repliku RS u BiH) na Kosovu, ali Kurti nije glup ni ljigav kao naša politička kamarila. Desperados Escobar je čak zaprijetio da će ZSO napraviti sa Kurtije. ili bez Kurtija. Kurti neće popustiti čak ni po cijenu US sankcija.
Ovo je baš ofirno. Nije Jovica Stanišič i Simatovič uzgajivači pčela i zemljoradnik pa da je riječ o pojedincima - to su dva najveća policijska i politička dužnosnika tadašnje Srbije iza kojih je bio čitav sistem države. Ovi trećerazredni diplomate USA na Balkanu su uporni u relativiziranju zločinaca i tadašnjeg a i današnjeg političkog vrha Srbije. Ništa oni Bošnjacima nisu ponudili konkretno osim šuplje priče.
Čuj krivicu Srbije!? Samo naši pravnici ublehaši još uvijek vjeruju u neku svjetsku pravdu. Od početka je jasno da se sve u Hagu i oko Haga odvija po komandi Amerike. Politika sadašnje Amerike je Zapadni Balkan staviti u svoju orbitu - a u tom cilju najveći problem bi mogla biti Srbija. E upravo zato Srbiju treba maximalno nagraditi e da bi ju se izvuklo iz ruske orbite. Rezultat: Dodik je poželjan, a ZSO sjever Kosova treba dati Srbiji. Bakir, Milo i Kurti su nepoželjni.
Tako ofirno. Nije Jovica Stanišič i Simatovič uzgajivač pčela i zemljoradnik pa da je riječ o pojedincima - to su dva najveća policijska i politička dužnosnika Srbije iza kojih je bio čitav sistem države. Ovi trećerazredni diplomate USA na Balkanu su uporni u relativiziranju zločinaca i tadašnja i današnjeg političkog vrha Srbije.
Čuj krivicu Srbije!? Samo naši pravnici ublehaši još uvijek vjeruju u neku svjetsku pravdu. Od početka je jasno da se sve u Hagu i oko Haga odvija po komandi Amerike. Politika sadašnje Amerike je Zapadni Balkan staviti u svoju orbitu - a u tom cilju najveći problem bi mogla biti Srbija. E upravo zato Srbiju treba maximalno nagraditi e da bi ju se izvuklo iz ruske orbite. Rezultat: Dodik je poželjan, a ZSO sjever Kosova treba dati Srbiji. Bakir, Milo i Kurti su nepoželjni.
Podsjećamo da je američki sudija Meron bio alfa i omega suda u Hagu. On je provodio političke smjernice američke vlade da se Srbiju ne smije poniziti niti osuditi za agresiju. Hag je dobio na raspolaganje dokumente da je Vlada u BG sve do 2002. isplaćivala plate svim višim oficirima RS-a uključujući i Mladića. A presuda tzv Medjunarod. suda Pravde u Hagu bila je da Srbija nije izvršila agresiju na BiH. Isti oni Ameri koji su spriječili pad BL, spriječili su i kažnjavanje Srbije.