{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasada Palestine u BiH: Gnusna ubistva palestinske djece pod patronatom izraelske vlade

F
4.8.2015. u 18:27
0
Ambasada Palestine u BiH: Gnusna ubistva palestinske djece pod patronatom izraelske vlade
0
Ambasada Palestine u BiH: Gnusna ubistva palestinske djece pod patronatom izraelske vlade
Foto: EPA
Gnusna krivična djela nad palestinskim narodom od naseljenika i dalje se izvršavaju pod patronatom i uz podršku izraelske vlade, a posljednji u nizu zločina je napad i paljenje palestinskih domova u selu Doma u području Nablusa, što je dovelo do smrti 18-mjesečne bebe Ali Davvabsha, saopćeno je iz Ambasade Palestine u BiH.
Ostali članovi porodice spaljene bebe u kritičnom su stanju i nalaze se u bolnici. Istog dana, u mirnim protestima zbog spaljivanja palestinske porodice, ubijen je i 17-godišnji učenik Laith al-Khalidi. Ranije tog dana, hladnokrvno je ubijen i dječak Mohammed al-Masri u sjevernom pojasu Gaze, podsjećaju iz palestinske Ambasade.

Također navode da se svakodnevno pod zaštitom izraelskih oružanih snaga, provode akcije skrnavljenja i upada u Al-Aksa džamiju u Jerusalimu, kao i zlostavljanje golorukih vjernika, te neprestano se pale hrišćanske i islamske bogomolje i ispisuju rasističke parole pune mržnje na spaljenim zidovima.

Istrajnost predsjednika Palestine Mahmuda Abasa, palestinskog rukovodstva i palestinskog naroda da svoje ciljeve na okončanju okupacije, ostvarivanju slobode i nezavisnosti postignu mirnim putem, ne znači ništa ako izraelska vlada nastavi da štiti teror koji provode bande naseljenika, ističu iz Ambasade Palestine u BiH.

Palestina očekuje od svih vlada i naroda svijeta, Ujedinjenih nacija (UN) i generalnog sekretara UN-a Ban Ki-Moona da izvrše maksimalni pritisak na izraelsku vladu da zaustavi kriminalne radnje i prestane sa rasističkom politikom protiv palestinskog naroda.

Palestina također očekuje da Izrael okonča okupaciju teritorija Palestine, u skladu s rezolucijama relevantnih međunarodnih organizacija, a s ciljem hitnog i efikasnog obezbjeđenja zaštite palestinskog naroda.

Iz palestinske Ambasade su još jednom istakli i podsjetili da je "zaštita golorukog palestinskog naroda i okončanje izraelske okupacije odgovornost međunarodne zajednice".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: