Epilog nesreće
193

Ambasada BiH u Italiji: U bolnici 22 djece, nepovrijeđeni đaci smješteni u lokalnu školu

FENA
Foto: Ilgiorno.it
Foto: Ilgiorno.it
U saobraćajnoj nesreći, koja se jutros prije 6 sati dogodila u okolini Breše u kojem je učestvovao autobus koji je prevozio đake iz Istočnog Sarajeva poginuo je vozač autobusa, a 22 djece je povrijeđeno, potvrdili su Feni iz Ambasade BiH u Italiji.

"Prema informacijama sa kojima raspolaže Ambasada BiH, jutros rano u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u provinciji Brescia učestvovao je autobus firme Globtour. U autobusu je bilo 50 đaka iz Istočnog Sarajeva, u pratnji dva profesora. Jedan od vozača koji je poginuo je Ivan Ćelan iz Kiseljaka (51 godina), a 22 djece je povrijeđeno i nalaze se u nekoliko bolnica u provinciji. Profesori nisu povrijeđeni", kazala je Feni ministrica-savjetnica u Ambasadi BiH u Rimu Gildžana Tanović.

Dodala je da je 34 djece koja nisu povrijeđena smješteno trenutno u lokalnoj školi, a tokom dana će biti prevezeni u Padovu.

Fotografija učenika nekoliko sati nakon nesreće
Fotografija učenika nekoliko sati nakon nesreće

"Ambasada BiH u Italiji je stupila u kontakt sa gradonačelnikom Manerbia i sa generalnim konzulatom BiH u Milanu, a ostvaren je i kontakt sa drugim vozačem autobusa. On je zadržan u policiji u Breši, dok se ne razjasne sve okolnosti. Policija je osigurala i prevodioca", kazala je Tanović.

Tanović je napomenula i da se vicekonzulica BiH u Generalnom konzulatu u Milanu uputila na mjesto nesreće i da će uspostaviti kontakt sa profesorima i djecoma koja nisu povrijeđena.

"Ambasada BiH u toku dana očekuje i zvanični dopis italijanskih organa. Sve što je potrebno da nam upute mi čekamo u toku dana", kazala je Feni Tanović.