Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Otkud ovaj izroni
@oblutak123 IZ IZRAELA
@oblutak123 U Dejtonu su entiteti zamišljeni kao prelazno rješenje.
Kazu da je Holbruk pitao Aliju u Dejtonu :"Da li si za 30 % vlasti na 100 % Bosne i Hercegovine ili si za 100% vlasti na 30% Bosne i Hercegovine ? 100% vlasti na 100% Bosne i Hercegovine ne mozes imati jer to ne zele niti Srbi niti Hrvati."
Sven Alkalaj je Jevrej kojem su Bosnjaci dali poziciju ministra vanjskih poslova BiH u periodu 2006 - 2010. Dakle Bosnjaci su jedini postovali prava Ostalih kao sto npr na neustavnoj poziciji u Skupstini KS sjedi Vibor Handzic na poziciji Ostalih iako Ostali ne postoje po Ustavu BiH. Ali Bosnjaci su civilizovani za razliku od Hrvata i Srba i dali su u svojoj Skupstini KS Ostalim skupstinski klub. Covic je protiv presude Sejdic i Finci kojim se rjesava Ustavom prava Ostalih
Gdje pise kad je predvodjeno da se mjenja i kada?
Ako je to istina, mozda ima nade za BIH..
Cuti ubleho jedna, bio si na drzavnim funkcijama pa sta si ti uradio?
Generacije rođene u Jugoslaviji nisu na televiziji mogle gledati glorifikaciju fašizma, niti u školi učiti kako su fašističke vrijednosti ispravne vrijednosti. Naprotiv, Partizani su u svakom filmu pobjeđivali. Ipak, čak i u jednom takvom sistemu izrasla je generacija ratnih zločinaca koji su iskoristili prvu priliku i ubijali čak svoje najbliže komšije, pucali na djecu, zatvorenike mučili u logorima, te silovali žene i djevojčice.
Vid ovog metuzalema haha
Ni ovaj međunarodni protektorat nije predviđen da bude trajan...
Istakao je da su, uz postojeće entitetsko glasanje, #vrlo male šanse da mi dođemo do nekih ustavnih promjena". Bila je šansa, aprilski paket. Objasni zašto je odbačen
Stalni predstavnik BiH, to je nešto k'o doživotni predsjednik? K'o Tito što bijaše u svoje vrijeme? Tačno mi se povraća od ovih "nezamjenjivih" faca! Idite više, pustite nas da živimo!
CIFUT KO BISERA I FADIL
Ako bi se vodili Alkalajevim rjecima onda bi neko mogao reci da ni BiH nije stvorena da bi bila trajna
tvorevina nastala na genocidu i etnickom ciscenju je neprihvatljiva,sto se prije ukine to bolje za sviju.
kao i tvoja glava
Ko ga je pravio ne može ni valjati!!!🤮🤮🤮🤮
HApsi srpsi narod.
Dejtonski mirovno sporazum nije u najbitnijem.ispostivan. Aneks 7 tog ugovora da se izbjegla i raseljena lice vrate na svoja ognjista u oba entiteta!! Tada bi entiteti sami po sebi bili fikcija ili multietnicki!!!