{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aljukić (SBB BiH): Rješavala bih goruće probleme općine Lukavac

F
18.9.2012. u 11:42
0
5
Aljukić (SBB BiH): Rješavala bih goruće probleme općine Lukavac
0
Aljukić (SBB BiH): Rješavala bih goruće probleme općine Lukavac
Nerminka Aljukić
Kandidatkinja Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za načelnicu Općine Lukavac Nerminka Aljukić smatra da bi prioritetno u toj općini trebalo riješiti probleme vodosnabdijevanja, aerozagađanje, loše infrastrukturne mreže i nezaposlenost.
"U tom smislu otvaranje projektnog biroa koji bi okupio stručnjake iz raznih oblasti stvorilo bi uvjete za otvoren put prema investitorima koji su zainteresirani za ulaganja u ovoj općini. Sa stručnim timom odlučno bih krenula u rješavanje gorućih problema", kazala je Feni Aljukić.

Biračima je poručila da, kad se nađu pred biračkim listićem, razmisle da li su zadovoljni trenutnim stanjem i da li je to realno moglo biti bolje.

"Ako ste zadovoljni onda ne mijenjajte. Ako niste i smatrate da treba biti bolje, onda je vrijeme da svoj glas date onima koji će Vas voditi u bolje sutra i bolju budućnost. Nisam stručnjak za sve i jasno mi je da niko sam ne može voditi općinu Lukavac, ali znam da pozitivan potencijal postoji i znam kako prepoznati i okupiti takve. Želim da me prepoznaju po mojoj poruci "Stub porodice - stub društva!"", naglasila je.

Smatra da treba dati priliku ženi i dati priliku onome ko neće praviti granice među ljudima na osnovu političkog opredjeljenja nego na osnovu inventivnosti - neinventivnosti, poštenja - nepoštenja, na one koji znaju i one koji ne znaju.

"Svi iz mog životnog okruženja znaju da je moj životni i profesionalni put baziran na upornom radu i kontinuiranom učenju", kazala je Aljukić i naglasila da se prvi put u historiji Općine Lukavac pojavljuje žena kao kandidat za načelnika.

Aljukić ističe da će njena predizborna kampanja biti bazirana na direktnom i "živom" kontaktu sa stanovnicima općine Lukavac, manji dio na medijske istupe i propagandni materijal.

"Što se tiče finansijskih sredstava za moju kampanju ona će sigurno biti u zakonskim okvirima i to znatno manje nego što je odobreno", kazala je kandidatkinja Saveza za bolju budućnost BiH za načelnicu Općine Lukavac Nerminka Aljukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: