{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aleksandra Pandurević: I Bošnjaci su žrtve terorizma

28.5.2015. u 13:37
202
136
Aleksandra Pandurević: I Bošnjaci su žrtve terorizma
202
Aleksandra Pandurević: I Bošnjaci su žrtve terorizma
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je da terorizam nema nacionalnu, religijsku niti bilo koju drugu karakteristiku, te da su žrtve terorizma u BiH bili i Bošnjaci u Bugojnu.
"Niko ne identifikuje selefijski pokret sa Bošnjacima i islamom u BiH. Ja ne mislim da globalne sile, kao ni Srbija, njeguju selefizam. Mislim da nam velike sile ne ubacuju krizu nego nam, naprotiv, prvenstveno ambasada SAD-a i EU, mnogo pomažu da se borimo s problemom terorizma koji je globalan problem", rekla je Pandurević.

Ona je kazala da se slaže da je stvoren osjećaj straha jer i ona dolazi iz sredine u kojoj je bilo hapšenja u akciji “Ruben”.

"Ljudi su se plašili da neki ekstrem ne napravi to isto ili u Srebrenici ili u Bratuncu, pa da onda ispaštaju i Bošnjaci i Srbi koji tu žive. Uplašila sam se kada je uhapšen neko u mojoj blizini jer je taj neko pripadnik selefijskog pokreta. Pitala sam se hoće li mi neko baciti bombu pred zgradu", rekla je Pandurević i dodala da su se uplašile i njene komšije Bošnjaci jer ne žele da se takvo nešto desi. 

Istakla je da Bošnjaci kao narod nisu teroristi i da niko ne smije optuživati bilo koji narod za terorizam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: