Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mini hidroelektrane su jedna od investicija gdje je povrat na investiciju izuzetno visok i zbog toga je privlačna imućnijima koji žele da osiguraju sebe i svoje potomke za budućnost. Štete koje prouzrokuju MHe po biljni i životinjski svijet u toku rijeke su nenadoknadive i niko za njih ne odgovara nakon što do njih dođe. A priče o tzv. 'biološkom minumumu' i sl. su priče za malu djecu. Imamo dokaze oko nas za to.
Rijeke Bosne i Hercegovine su nase najvece blago i svi gradjani BiH moraju dici svoj glas ,da bi ih zastitili. Svi trebamo podrzati Koaliciju za zastitu rijeka BiH !
Ne dozvoliti ni pod koju cijenu. Zemlja nam je jako lijepa i trebamo je i bolje cuvati od ovog. Razlog zasto postoje investori u ovakve projekte sto je dobra zarada, sa relativno visokim povratom investicije, hajmo reci "brza lova". Nije priroda Nase zemlje djevojka za jednu noc da je neko ovako upropastava.
Kod nas je ona stara latinska nije bitno šta radi nego ko to radi... Sve lafo patriota a čitavu familiju zaposlio i još pregradio Doljanku baš ono patriotski...
Nemoj termoelektranu, nemoj hidroelektranu, pa koju cemo, majka mu stara?!
@dinokarafino ti si glup da bi to shvatio
Spasimo Doljanku!
ZA OVO BI SE TREBALA DIGNUTI CITAVA BIH SVI SE ZAJEDNO ODUPRIJETI ENERGETSKOJ MAFIJI KOJOJ NISTA SVETO NIJE SEM OSOBNI INTERES.ISTO TAKO TREBA NA SVE NACINE BLOKIRATI UPLIV NJIHOVIM TAJKUNIMA NA SVAKOJ RAZINI VLASTI I NJIHOVOG UPLIVA KOD NACIONAL STRANACKIH LIDERA.
@fbUser1560802169 Glup si
.Primjer ti je Doljanka, gdje Mirza Teletovic gradi i da je postovao zakon i ekoloske aspekte nikad je ne bi izgradio jer mu nije isplativo, ovako je gledao da sto vise iskoristi to u svoju svrhu a ne da se pridrzava zakona! Da je zapadni svijet i da se postuje zakon Mirza bi bio iza resetaka!
Jeste li vi normalni ?!? Umjesto što dr**te keru nogu, mnogo mudrije bi vam bilo da dižete glas protiv korupcije, kriminala, nepotizma koji ovu državu pretvara u buduću pustahiju. Čuj pameti, života ti ! Sav vodni potencijal se koristi u svim RAZVIJENIM svjetskim državama na planski način i od toga ima ogromne koristi. Samo vi hoćete k'o nešto... Odakle li crpite tu pamet, da mi je znati ?
A dopustiva je izgradnja termoelektrana koje zagadjuju zrak, vodu i zemlju. Neuporedivo veca steta. Ovamo su samo ribe na gubitku ali i to se moze ispraviti.
Htjeli mi to ili ne hidroelektrane su nam najbolja opcija za proizvodnju elektricne energije pa i za svu industriju koja je povezana uz nju. Ako recimo sada udjemo u EU morali bi platiti visoki porez na svaku termoelektranu (a po nekim studijama EP BiH bi poslovala sa gubitkom radi toga).
Treba stati za vrat toj izdajnickoj mafiji. Unistice sve ako im se ne suprotstavi.
Na žalost ljudi ne shvataju da su hidrocentrale doba stvar. Ne bi loše bilo da kad već dižu glas da se prije toga malo edukuju. Sad svaka neškolovana osoba može dizati glas.
@volimzelene Dobro je imati odredjeni broj hidroelektrana da zadovolji domace potrebe, a ne sad unistiti sve i jedan prirodni vodotok da bi neki krimosi mogli da se izivljavaju.
Najbolje da pasu travu i piju direktno iz potoka koje stite.Da ostanu na nivou majmuna.Nema razvoja,nema struje,nema para.Gulamferi i nehljebovici ,kakvi aktivisti.
A performansa.