|

Akcija "Kurir": Uhapšeni advokati i njihovi saradnici predati Tužilaštvu KS

Akcija "Kurir": Uhapšeni advokati i njihovi saradnici predati Tužilaštvu KS
76
Piše: M. N.
15.2.2017. u 11:15
55
komentara
76

dijeljenja
1/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/7 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Nakon obavljene kriminalističke obrade pripadnici Federalne uprave policije predali su u nadležnost Tužilaštvu KS osobe koje su uhapšene u utorak u akciji kodnog naziva Kurir.
Advokati Esad Hrvačić, Ismet Hamzić, Samina Skopak, Vildana Ligata, radnica u Hamzićevoj advokatskoj kancelariji, te Zaim Spahović i Muamer Pita osumnjičeni su za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlasti i krivotvorenja službene isprave. Advokatica Selma Taraniš je nakon saslušanja puštena.

Ove osobe se tereti da su kao organizirana kriminalna grupa izdejstvovali donošenje presuda pred Općinskim sudom u Sarajevu i tako nezakonito vršili prijenos vlasništva na blizu 70 nekretnina na području KS, čime su sebi i drugima pribavili veću protupravnu korist.

Nakon saslušanja, postupajući tužilac će u zakonskom roku od 24 sata odlučiti o daljim mjerama, odnosno da li će za osumnjičene zatražiti pritvor.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a su jučer po nalogu Tužilaštva KS izvršili pretrese na 10 lokacija u KS te uhapsili sedam osoba.
Prijavi grešku


Komentari (55)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...