|

Akcija Damask: Pritvoreni Imamović i Tutmić, danas razmatranje mjera i za ostale uhapšene

Akcija Damask: Pritvoreni Imamović i Tutmić, danas razmatranje mjera i za ostale uhapšene
10
Piše: E. F.
17.11.2014. u 09:12
29
komentara
10

dijeljenja
Akcija Damask: Pritvoreni Imamović i Tutmić, danas razmatranje mjera i za ostale uhapšene Foto: Klix.ba
Nakon hapšenja 11 osoba zbog finansiranja, organiziranja i vrbovanja bh. državljana za odlazak u Siriju i Irak, Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Salki Imamoviću i Mehmetu Tutmiću, uhapšenima u akciji Damask, koja je 13. novembra provedena na širem području BiH.
Kako je za Klix.ba rečeno iz Suda BiH, pritvor osumnjičenima je određen 15. novembra, a može trajati najduže do 13.12.2014. godine.

Danas je zakazano ročište i za određivanje pritvora Enveru Liliću i Fikretu Hadžiću, kao i razmatranje mjera zabrane za uhapšene Samira Hadžalića i Ramiza Ibrahimovića.

Podsjećamo, osumnjičene osobe dovodi se u vezu s finansiranjem, organiziranjem i vrbovanjem bh. državljana za odlazak u Siriju i Irak kako bi učestvovali u oružanim sukobima, gdje se bore na strani radikalnih terorističkih grupa i organizacija.

U ovoj akciji su pretreseni objekti na više lokacija na području Sarajeva, Zenice, Kaknja, Maglaja i Živinica, a radi pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U nastavku ove akcije, čije je provođenje počelo još početkom septembra, kada je uhapšen Bilal Bosnić, proteklih dana privedeni su i Senad Kljajić, Halil Garanović, Kenan Okan, Berin Tahić, Semir Hadžalić i Ahmet Mušanović .
Prijavi grešku


Komentari (29)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...