BiH
11

Akcija "Damask": Na području Zenice uhapšena još jedna osoba

Klix.ba
Foto: SIPA
Foto: SIPA
U nastavku aktivnosti u okviru akcije "Damask“, policijski službenici SIPA-e u poslijepodnevnim satima, na području Zenice, slobode su lišili još jednu osobu inicijala M.T. (1948), saopšteno je iz SIPA-e.

Ova osoba je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo finanisiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom terorizam, te je u toku pretres stambenog objekta koji koristi navedena osoba.

"Aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva 'Damask' intenzivno se nastavljaju u pravcu otkrivanja svih počinilaca i dokumentiranja krivičnih djela", navodi se u saopštenju.

Osoba inicijala M.T. bit će privedena u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

"Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), osobe inicijala N.H. (1986), M.K. (1996) i E.T. (1964), uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počinicima, predate su danas, u poslijepodnevnim satima, Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, dok nad preostale tri osobe lišene slobode u okviru ove akcije kriminalistička obrada i dalje traje", dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva BiH SIPA je u saradnji sa Graničnom policijom tokom protekle noći na više lokacija uhapsila šest osoba.