{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Među uhapšenim selefijama Edin Tabaković, Ramiz i Alaudin Ibrahimović

Piše: J. H./Klix.ba
18.2.2015. u 11:25
67
128
Među uhapšenim selefijama Edin Tabaković, Ramiz i Alaudin Ibrahimović
67
Među uhapšenim selefijama Edin Tabaković, Ramiz i Alaudin Ibrahimović
Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, veći broj pripadnika SIPA-e i Granične policije je tokom noći uhapsio šest osoba.
Kako portal Klix.ba saznaje, među uhapšenima su 51-godišnji Edin Tabaković iz Sarajeva, kojeg su pripadnici SIPA-e uhapsili u njegovoj kući, te otac i sin Ramiz i Alaudin Ibrahimović.

Svih šest osoba uhapšenih u nastavku akcije "Damask" osumnjičeno je za kazneno djelo finansiranja terorističkih aktivnosti, organiziranje terorističke grupe, te kazneno djelo protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama na području USK, Maglaja i Kantona Sarajevo.

Osim Tabakovića, na Sarajevskom aerodromu su uhapšeni Nevad Hušidić (1986) i Merin Keserović (1996) iz Velike Kladuše, koji su pokušali preko Istanbula otići na teritoriju Islamske države.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je uska saradnja između SIPA-e i OSA-e, dok je prilikom realizacije posljednjih aktivnosti saradnja ostvarena i sa pripadnicima GP BiH, naveli su iz SIPA-e.

Uhapšena šestorka je privedena u službene prostorije SIPA-e, gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: