|

U okviru akcije Damask uhapšena još jedna osoba

U okviru akcije Damask uhapšena još jedna osoba
0
Klix.ba
3.12.2014. u 15:41
15
komentara
0

dijeljenja
U okviru akcije Damask uhapšena još jedna osoba
U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva "Damask“, na osnovu raspisane potrage od strane Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su slobode lišili osobu inicijala L.T. (1971), koju su radi daljeg postupanja preuzeli službenici SIPA-e.
Osoba inicijala L.T. lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 201. KZ BiH "Terorizam“ u vezi sa krivičnim djelom iz člana 202d KZ BiH "Organiziranje terorističke grupe“ i članom 248. KZ BiH "Pripremanje“, saopćeno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e izvršili su 3. septembra 2014. godine pretres stambenog objekta koje koristi L.T., kada osumnjičena osoba nije pronađena na adresi stanovanja, te je za istom SIPA raspisala potragu.Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad istom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njenom daljem statusu.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...