|

SIPA: Na području Tuzle uhapšena jedna osoba

SIPA: Na području Tuzle uhapšena jedna osoba
0
Klix.ba
29.1.2015. u 10:06
6
komentara
0

dijeljenja
SIPA: Na području Tuzle uhapšena jedna osoba Foto: Arhiv/SIPA
Postupajući po potjernici Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Tuzle pronašli i lišili slobode osobu inicijala B.K. (1959), soapšteno je iz SIPA-e.
U prethodnom periodu SIPA je Tužilaštvu BiH protiv B.K. i drugih osumnjičenih osoba u ovom predmetu podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa produženim krivičnim djelom carinska prevara, na način da su izvršili tešku krađu građevinskih mašina na području EU koje su na osnovu krivotvorene dokumentacije uvozili na područje BiH.

Akcija lišenja slobode osumnjičenih osoba realizirana je u martu 2010. godine. Budući da je suđenje u okviru ovog predmetu u toku, te da je osoba inicijala B.K. bila nedostupna pravosudnim organima BiH, Sud BiH raspisao je za istom potjernicu.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici SIPA-e locirali su i stavili pod nadzor navedenu osobu, koja je sinoć lišena slobode na području Tuzle.

Osoba lišena slobode danas će (29.1.2015. godine) biti predata Sudu BiH na dalje postupanje.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...