{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović-Davutoglu: Prioritet ulaganje u Srebrenicu

S
29.6.2012. u 19:51
0
Ahmetović-Davutoglu: Prioritet ulaganje u Srebrenicu
0
Ahmetović-Davutoglu: Prioritet ulaganje u Srebrenicu
Ahmetović u Ankari s turskim domaćinima
Ministar inostranih poslova Turske Ahmet Davutoglu i smijenjeni ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović saglasili su se danas da ulaganje u Srebrenicu i istočni dio BiH mora biti prioritet.
Ahmetović je tokom susreta u Ankari, kojem je prisustvovao i turski ministar unutrašnjih poslova Idris Šahin, otvorio dijalog o razvojnim projektima koji bi podstakli ekonomski razvoj BiH, a naročito njenog istočnog dijela,saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Sagovornici su razgovarali o aktuelnoj situaciji u BiH sa akcentom na trenutna dešavanja na političkoj sceni, te o napretku ka NATO, pri čemu je ponovljena puna opredijeljenost Turske da podrži BiH na putu ka evroatlantskim integracijama.

Ahmetović je informisao sagovornike o pripremama za predstojeće lokalne izbore u Srebrenici i za obilježavanje 17 godina od stradanja Bošnjaka u toj opštini.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda dostavio je 25. juna Parlamentarnoj skupštini BiH Odluku o smjeni ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra odbrane Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića, koji su kadrovi SDA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: