{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agović: Izabran izvođač za prvu fazu digitalizacije

F
19.1.2014. u 09:42
1
17
Agović: Izabran izvođač za prvu fazu digitalizacije
1
Agović: Izabran izvođač za prvu fazu digitalizacije
Savjetnik ministra komunikacija i saobraćaja BiH Mehmed Agović izjavio je za Fenu da je završena tenderska procedura za izbor izvođača radova na prvoj fazi digitalizacije, u okviru koje je izabrana hrvatska kompanija Odašiljači i veze.
Dodao je da je trenutno u toku period za ulaganje žalbi, kojih zasad nema.

"Ukoliko ne bude žalbi, slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem koji predviđa da posao bude završen za 120 dana, a radovi bi mogli početi za mjesec ili dva", pojasnio je Agović.

Po njegovim riječima, prva faza, kojom je planirano pokrivanje digitalnim signalom Sarajeva, Mostara i Banje Luke, mogla bi biti gotova do juna 2014., a krajnji rok za završetak kompletnog projekta, odnosno pokrivanje cijele Bosne i Hercegovine, jest polovina juna 2015.

"Ukoliko bismo sada počeli, u skladu s predviđenom dinamikom vjerovatno ćemo uspjeti ispoštovati ovaj rok, a od izuzetne je važnosti da svi koji učestvuju u projektu izvršavaju svoje zadatke što je moguće efikasnije", rekao je Agović.

Istakao je da sada očekuju da javni emiteri u najkraćem mogućem roku usaglase statut i registruju Javnu RTV korporaciju koja bi upravljala kompletnom infrastrukturom projekta digitalizacije.

Agović je kazao da su sredstva od oko 40 miliona KM za ovaj projekt osigurana, od kojih je oko sedam miliona namijenjeno za realizaciju prve faze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: