{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN

S
3.6.2010. u 13:23
0
0
Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN
0
Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN
Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH jednoglasnom odlukom Generalne skupštine Mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope (CEEN) primljena je u punopravno članstvo ove asocijacije.
Generalna skupština ove asocijacije održana je u Sofiji.

U saopštenju za javnost Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, navodi se da je Mreža agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope najstarija evropska asocijacija agencija za akreditaciju sa sjedištem u Budimpešti, osnovana 2000. godine, koja u svom članstvu ima 25 agencija iz 18 evropskih država iz regiona centralne i istočne Evrope.

"Ova ugledna evropska asocijacija u punopravno članstvo prima neprofitne i nekomercijalne agencije koje obavljaju eksterne oblike osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju", navedeno je u saopštenju.

Nakon punopravnog članstva u Međunarodnoj mreži za osiguranje kvaliteta (INQAAHE) u decembru 2009. godine i pridruženog članstva u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta (ENQA) u februaru 2010. godine, prijemom u ponopravno članstvo Mreži agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH je okončala prvu fazu konkurisanja za članstvo evropskih i međunarodnih organizacija iz oblasti osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH treba još da bude primljena u punopravno članstvo u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta (ENQA) i Evropski registar za osiguranje kvaliteta (EQAR) za koje najranije može aplicirati tek za dvije godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: