{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN

S
3.6.2010. u 13:23
0
0
Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN
0
Agencija za razvoj visokog obrazovanja primljena u CEEN
Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH jednoglasnom odlukom Generalne skupštine Mreže agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope (CEEN) primljena je u punopravno članstvo ove asocijacije.
Generalna skupština ove asocijacije održana je u Sofiji.

U saopštenju za javnost Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, navodi se da je Mreža agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope najstarija evropska asocijacija agencija za akreditaciju sa sjedištem u Budimpešti, osnovana 2000. godine, koja u svom članstvu ima 25 agencija iz 18 evropskih država iz regiona centralne i istočne Evrope.

"Ova ugledna evropska asocijacija u punopravno članstvo prima neprofitne i nekomercijalne agencije koje obavljaju eksterne oblike osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju", navedeno je u saopštenju.

Nakon punopravnog članstva u Međunarodnoj mreži za osiguranje kvaliteta (INQAAHE) u decembru 2009. godine i pridruženog članstva u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta (ENQA) u februaru 2010. godine, prijemom u ponopravno članstvo Mreži agencija za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju centralne i istočne Evrope Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH je okončala prvu fazu konkurisanja za članstvo evropskih i međunarodnih organizacija iz oblasti osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju.

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH treba još da bude primljena u punopravno članstvo u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta (ENQA) i Evropski registar za osiguranje kvaliteta (EQAR) za koje najranije može aplicirati tek za dvije godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: