{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavnici medija na radionici o ulozi medija u reformi visokog obrazovanja u BiH

F
8.6.2010. u 09:16
0
0
Predstavnici medija na radionici o ulozi medija u reformi visokog obrazovanja u BiH
0
Predstavnici medija na radionici o ulozi medija u reformi visokog obrazovanja u BiH
Neum
Radionica na temu "Uloga medija u promociji osiguranja kvaliteta i reformi u visokom obrazovanju", na kojoj će učestivati predstavnici elektronskih i printanih medija u BiH koji izvještavaju o visokom obrazovanju, održat će se od 9. do 11. juna u Neumu.
Skup organizira Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA) BiH u okviru projekta "Podrška uspostavljanju i funkcioniranju Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta" koji finansira Austrijska razvojna agencija.

Pored novinara, predstavnika HEA-e i biroa za odnose s javnošću Vijeća ministara BiH, Vlade RS-a i Federacije BiH, na radionici će učestvovati strani i domaći eksperti, univerzitetski profesori, među kojima su prof. dr Mihael Kunczik, Univerzitet u Mainzu, prof.dr Besim Spahić, Fakultet političkih nauka Sarajevo, prof. dr Stjepan Malović i prof. dr Gordana Vilović, Sveučilište u Dubrovniku i mr. Ljubomir Zuber, Filozofski fakultet u Istočnom Sarajevu.

Cilj radionice je predstavljanje HEA-e i njenih aktivnosti, te unapređenje promocije koncepta osiguranja kvaliteta u bh. javnosti putem boljeg razumjevanja reformi u visokom obrazovanju u BiH i osiguranju kvaliteta s posebnim akcentom na evropska iskustva u ovoj oblasti.

Kako je visoko obrazovanje djelatnost od posebnog interesa za Bosnu i Hercegovinu i jedan od ključnih prioriteta u dokumentu Evropskog partnerstva u procesu pristupanja evropskim integracijama, a kvalitet obrazovanja jedan od tri osnovna stuba Evropskog područja visokog obrazovanja, u HEA-i vjeruju da će se dobrom saradnjom, kontinuiranom komunikacijom i sinergijskim djelovanjem ostvariti zajednički cilj - integracija BiH u Evropski prostor visokog obrazovanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: