Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci za dodjelu nagrade ne postoji nikakav moralni kriterij? Pitam se da je otvoreno bio naklonjen nacistima i podrzavao Holokaust, da li bi isti odgovor dali za njegovu knjizevnost?
islam,ofob i
E moji moralisti, književnici Bošnjaci, lijep ste odgovor dobili, bolje ga ni Handke ne bi sročio 😉 Pošto vama književnost ne predstavlja baš ništa nego eto moral, pročitajte biografije Güntera Grassa i Heinricha Bölla i oni su nobelovci pa mi javite mišljenje. Ali mislim da već znam odgovore i pravdanja dotičnih jer oni nemaju veze sa genocidom nad Bošnjacima koji ćete isto dovesti u pitanje svojim glupostima pa vas niko više ne smatra ozbiljnom nacijom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jeste i dosadni s njim više... naravno da mu neće oduzeti Nobela. i uzalud poredite genocid nad Židovima i nama muslimanima. nemamo mi tako jak lobi.
@gooUser1564255839 Nad židovima nije počinjen genocid nego holokaust. Da li je moguće da ste toliko zatucani i neobrazovani?
@gooUser1564255839 ,,LOBI" vi imate i bolji vam je nego srpski.Tacnije srbi ga i nemaju.Mislim nas samo kupaju ko fol izdvajaju sredstav za lobi ha...Bolji ste od nas srba u tome.A da se poredite sa jevrejima.Pa kako vas nije sramota???VI nemate broj zrtava...
komentare pisu telad koji nisu nista procitali sem lektire iz osnovne (i to je pitanje).
@lyon57 ne želim ja umanjiti žrtve ni sa jedne niti druge strane ali slaba je BiH da bi tako nešto uspjela.... I ipak je Židova puno više stradalo već muslimana u BiH. Kakvi mi i lobi, nismo ujedinjeni ni nakon svega.
Bosnjaci nikako da shvate da je njihovih 5 minuta proslo. Kmečanje i ispruzena prosjacka ruka vise nikoga u svetu ne zanima. Zapadne elite koje su vas podrzavale dolaskom Trampa otisle su pod led, a zapad vise nije ni tako monolitan ni tako moćan kao devedesetih kad vam je drzao stranu. Sta ste dosad uradili, uradili ste. Dolaze neka nova vremena svidjalo se vama ili ne
Oh my God...
Nabijem na racku i ovog hendeka i kraljicu Švedske i Srbije
Švedska je zemlja koja je u 2. Svjetskom ratu prodavala čelik Njemačkoj i snabdijevala resursima nacistički režim, zar očekujete od njih da budu bilo šta blaži u ovom slučaju?
Tuzno je ako knjizevnost stoji iznad morala... mora da se Nobel okrece u grobu....
Bošnjo i književnost 🤣🤣🤣
dinki00; ANDRIC JE BIO I NA POTPISIVANJU KAPITULACIJE KRALJEVINE SHS U DRUGOM SVJETSKOM RATU. INFORMACIJA 100% PROVJERENA. ZATO JE ON DOBIO NOBELA.
Popis 91' muslimani 43%, popis 2013 Bošnjaci 50,8%, 2013 u odnosu na 91' broj "žrtava" umanjen za 160 000, s druge strane "genocidaša" 520 000 manje (280 000 Srba i 240 000 Hrvata)... A stalno se vrti neka priča genocid, žrtva, agresija... evo već 25 godina ista priča...tu se nešto ne uklapa...
@gooUser1566928377 uklapa uklapa i uklopit ce se... zna se ko rađa vise djece a i ko najvise odlazi
PITAM SE? DALI KE NOBEL KAO I HANDKE BIO GENOCIDAS IZ SJENE. MA DE BA, JASTAJ. TO SU TKZ VELIKE NACIJE. FUJ. ZIVILA NAMA NASA SREBRENICA I REPUBLIKA BiH.
Migranti stalno siluju svedjanke i drzava brani migrante,cak vjeruju migrantima da je svedjanka dobrovolbo imala s sa 9 migranata😂
Šta vi nazivate odgovorom,licemjeri jedni,jebo vas taj nobelovac.
@lyon57 I Handke je za knjževnost,a ne zato što podržava genocid.
Daju mu nagradu za knjigu, a ne za misljenje i govore i politicka sranja. A ako uzmemo u obzir da su isti dali Nobela za mir Obami koji je u toj godini potpisao rat i napade na Siriju ili gdje vec ratove onda sta ocekuje iko? Naviknite se na svjetske kriterije
Ivo Andrić je dobio nobela,bio je islamofob,šovinist i fašist,možda im je to kriterij.
@dinky00 ne miješaj kruške i jabuke, on je dobio NMo0bela za književnost, a ne zato što je tog momenta bio ambasador