BiH
19

Advokatica Dalipagić: Braća Ivanković Lijanović će u 15 sati biti saslušani u SIPA-i

Piše: E. G.
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Foto: Željko Miličević/Klix.ba
Nada Dalipagić, advokatica braće Ivanković Lijanović koji su uhapšeni u akciji SIPA-e jutros, a koja se odvija po nalogu Tužilaštva BiH, za Klix.ba je potvrdila da će oni biti saslušani danas u prostorijama SIPA-e u Istočnom Sarajevu.

Braću Slavu, Mladena i Jerka Ivankovića Lijanovića zastupa, osim Nade Dalipagić i advokat Davor Šilić.

"Kolega Davor i ja smo na putu za Sarajevo. Oni će u 15 sati biti saslušani u SIPA-i u Istočnom Sarajevu. To je sve što ja znam, sada ćemo vidjeti šta im tačno Tužilaštvo stavlja na teret. Jutros sam razgovarala s njima, ali samo u tom pogledu da sam dobila punomoć da ih zastupam i ništa više", kazala je Dalipagić.

Osumnjičene osobe se dovode u vezu sa poreznim utajama u iznosima od više od 11 miliona KM, koje su počinjene sa osnivanjem i kasnijim fiktivnim gašenjem poduzeća, sa ostavljenim velikim dugom za porez.

Osumnjičeni su, osim ove trojice, još i: Jozo Ivanković-Lijanović (1962.), Milorad Bahilj (1953.), Jozo Slišković (1956.), Venka Ivanković (1941.), Željko Mikulić (1959.), Zdravko Ivanković (1968.), Draženko Kvesić (1968.), Miroslav Čolak (1941.), Lijan-Stipe Ivanković (1933.), Mirjana Šakota (1958.), Mirko Galić (1954.).