Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bilo je naivnosti i kod UN-a i kod nizozemske postrojbe u Srebrenici i kod jedinice Armije BiH u Srebrenici, ali ljude su ubijali Srbi.
Znao sam ja da nisu ćetnici krivi! Krivi su nizozemci!
UN i Holandija su odgovorni jer su dopustili masovna ubijanja a zna se ko je kriv, ko su izvrsitelji genocida...
nonsens, krivi su oni koji su ubijali, daleko najviše, a zerka i oni koji se nisu branili a pogotovo oni koji nisu nekom stvari makli(armija bih, prvenstveno 2. i 3. korpus), dok su im bestijalno ubijali sunarodnike. nizozemci, mogu biti krivi samo moralno, kazneno. pravno teško....
Nije Holandija vec usrana srbija...
Je li može bilo kakvo obeštećenje vratiti najmilije porodicama, žrtvama genocida, naravno da ne može, međutim obeštećenje može njihovim porodicama obezbjediti lagodniju budućnost u smislu obezbjeđenje egzistencije dostojne čovjeka, kao i stigmatizaciju odogovornih za dopuštanje i zatvaranje očiju pred genocidom!
Turcine ti si jedan od onih sto su pametni na poslu,al su glupi u drustvu i normalnom zivotnom toku,nisi za zivota normalnog,mogu se kladiti da nemas vise od 1500 maraka plate,ides svake godine negdje na jadran i to na isto mjesto kod iste babe u istu kucu vec nekoliko godina zaredom,nisi bio u EU vise od par puta i ti kontas da si dotako vrh u zivotu? HAHAHAHAHAHH
Sramotno je da je granatiranje VGT-a (Vojske Genocidne Tvorevine) zaustavljeno jer je 300 holandskih vojnika palo u ruke onoj vojsci iznad zapisanoj. Da su htjeli, mogli su ovi Holanđani pružati kakav-takav otpor na zemlji, u čemu bi im sigurno pomoglo i muško stanovništvo Srebrenice, dok bi avioni iz zraka učinili svoj posao. Međutim, bolje je bilo sačuvati živih 300 Holanđana i dozvoliti da se predaju Mladiću jer su znali da će preživjeti. NATO nije htio bombardovati jer je Mladić "rekao da će pobiti vojnike UN-a", pri čemu je sačuvano 300, a pobijeno 8000-9000 ljudi. Holanđani, UN-ovci, su kasnije taj isti genocid slavili sa VGT-om, opijajući se na račun djece koja su platila cijenu dolaska tih istih vojnika.
blizu 7000, 8000, 8500, 11000, 40000, 35000, 3500, 1000, 980, 660?????????????
ma da se tebe pita vjerovatno bi rekao da je izvrseno masovno samoubojstvo nekoliko stotina islamskih terorista
lane, ne kenjaj, sreca mene se ne pita po tom pitanju, al´ bi se danasnjom tehnologijom i informacijama odavno trebalo vec ustanoviti tacan broj zrtava. Nego nije nikom´ u interesu da se ovce dalje prepucavaju oko toga!!! Svako nabada cifre kako njemu odgovara.
Oni su krivi isto koliko i UN, treba samo dokazati njihovu krivicu...ako ništa, bar da se zna!