BiH
50

Adil Osmanović o hapšenju Bakira Dautbašića: Dešavaju se neke vrlo čudne stvari

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Adil Osmanović, zamjenik predsjednika SDA i ministar civilnih poslova BiH, rekao je da se u slučaju današnjeg hapšenja Bakira Dautbašića događaju neke vrlo čudne stvari.

Osmanović je gostujući u emisiji Pošteno na Federalnoj televiziji kazao kako je na današnjem Kolegiju SDA konstatovano da koalicija SDA i SBB-a ostaje na snazi.

Osmanović je pojasnio da se sa Dautbašićem susreo jučer kada mu je pojašnjavao kako da popuni formular koji popunjavaju svi kandidati za ministarske pozicije u Vijeću ministara. Pojasnio je da na njemu nije primjetio da ima bilo šta što ga zabrinjava.

Osmanović kaže da je vrlo nezgodno komentarisati hapšenje jer u ovom trenutku nisu poznate sve okolnosti.

Na pitanje vjeruje li da je hapšenje Dautbašića podmetanje koaliciji SDA i SBB-a Osmanović je kazao da je "očigledno da se dešavaju neke vrlo čudne stvari u BiH".

"Vi znate da je već u decembru predsjednik SBB-a javno izašao s prijedlogom Bakira Dautbašića kao kandidata za poziciju ministra u Vijeću ministara. Poslije toga, očigledno je da se čudne stvari dešavaju", kazao je Osmanović.

Kvalifikaciju "čudne stvari" Osmanović je pojasnio mogućnošću da je kandidatura za ministra ubrzalo određenu proceduru ali jeostavio i druge mogućnosti otvorenim.