BiH
76

Špirić: Sve što se dešava u BiH je smiješno i tragično

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Foto: Arhiv/ Klix.ba
Uprkos pričama o stabilnoj državnoj koaliciji političke stranke još uvijek nisu uspjele rekonstruisati Vijeće ministara BiH. Zastupnik opozicionog SNSD-a Nikola Špirić smatra kako je sve što se dešava u BiH smiješno i tragično.

Špirić je kazao kako bi volio da mu neko kaže u čemu se to ogleda rapidni napredak Bosne i Hercegovine.

Nakon što su policijski službenici SIPA-e jučer uhapsili dva visoka funkcionera SBB-a, među kojima je Bakir Dautbašić koji je kandidat ove političke stranke za ministra saobraćaja i komunikacija BiH, postavlja se pitanje kada će konačno biti formirano Vijeće ministara BiH.

"Neka pravosudne institucije nastave svoj posao. Oni koji trebaju nastaviti aktivnosti, njih treba komentarisati. Mislim da ćemo uskoro dobiti prijedloge novih ministara i tada ćemo vidjeti da li je u BiH riječ o inat politici ili pogledu u budućnost", zaključio je Špirić.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer je informisao javnost da će Dautbašić ostati kandidat SBB-a za ministra.

Sa druge strane, iz Tužilaštva BiH saopćeno je da će nakon ispitivanja osumnjičenih Bakira Dautbašića i Bilsene Šahman tužilac i rukovodilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputit prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana.

Podsjećamo, Dautbašić i Šahman su uhapšeni jučer u Sarajevu zbog ometanja istrage u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija.