BiH
451

CIK BiH potvrdio: Bakir Dautbašić ispunjava uslove za funkciju u Vijeću ministara

Piše: S. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Centralna izborna komisija BiH (CIK) na jutrošnjoj sjednici donijela je odluku da kadrovi SBB-a Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju sve uslove za funkcije ministra i zamjenika ministra u Vijeću ministara BiH.

Nakon što su smijenjeni kadrovi Demokratske fronte u Vijeću ministara, SBB kao novi koalicioni partner kandidirao je Bakira Dautbašića za funkciju ministra prometa i komunikacija, te Seada Jusića za zamjenika ministra odbrane BiH.

CIK je 12. januara od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića dobio zahtjev za provjeru predloženih kandidata SBB-a.

"Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku da predloženi kandidati za funkcije u Vijeću ministara Bakir Dautbašić i Sead Jusić ispunjavaju uvjete propisane članom 10T Zakona o Vijeću ministara BiH, za funkcije na koje su predloženi", potvrdila je za Klix.ba Maksida Pirić, glasnogovornica CIK-a.

Podsjećamo, Bakir Dautbašić je u ponedjeljak uhapšen zajedno sa Bilsenom Šahman u akciji SIPA-e, zbog optužbe za ometanja istrage u krivičnom postupku koji vode Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv Nasera Keljmendija.

Zbog toga je Dautbašiću i Šahman Sud BiH na prijedlog Tužilaštva BiH odredio jednomjesečni pritvor.