BiH
34

Adam Šukalo: Nismo spremni na saradnju s akterima afere "kupovina zastupnika"

Piše: G. D.
Predsjednik Napredne Srpske Adam Šukalo rekao je danas u Banjoj Luci da će ova stranka, ukoliko se pokaže autentičnim snimak koji je objavio portal Klix.ba, a na kojem Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika ove partije, insistirati na procesuiranju odgovornih lica.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Nakon utvrđivanja autentičnosti ovog snimka koji je izašao u javnost prije dva dana, nismo spremni sa bilo kojim političkim akterom koji je sudionik te afere da pravimo bilo kakvu saradnju, a kamoli da učestvujemo u vlasti. Koalicija centra DNS-SRS-NS danas su održali zajednički sastanak i razišli smo se sa našim koalicionim partnerima u mnogo pitanja. I dalje smo u koaliciji s njima, ali počinjemo nove razgovore sa svim političkim partijama u RS i u BiH", rekao je Šukalo.

On je dodao da danas nisu uspjeli u potpunosti da se razumiju sa DNS-om, što znači da je Napredna Srpska danas počela razgovore sa svim drugim političkim strankama u RS, pogotovo sa strankama koje su ostvarile najbolji rezultate na izborima.

Goran Đorđić (Foto: Klix.ba)
Goran Đorđić (Foto: Klix.ba)

"Predložili smo danas da jedan od delegata u Domu naroda bude upravo iz Napredne Srpske, jer vjerujemo da je to jedina mogućnost da se ona sačuva. Spremni smo da manjinski podržimo novi izbor Vlade RS, dok ne vidimo kojim će ona formatom i kojim načinom rada da funkcioniše", istakao je Šukalo.

Budući poslanik u NSRS i jedan od aktera afere Goran Đorđić dodao je da u novoj Vladi RS neće biti ministara iz ove stranke i da će oni biti korektivni faktor u novoj vlasti.

"Peti član u Domu naroda je garant sigurnosti Republike Srpske. Pratit ćemo kako radi nova vlast, ma kako bila sastavljena i ma ko je činio, bit ćemo njen korektivni faktor i nećemo dozvoliti manipulaciju građana", rekao je Đorđić.

Adam Šukalo (Foto: Klix.ba)
Adam Šukalo (Foto: Klix.ba)