BiH
2

SDS i NS: Pokušat ćemo okupiti 42 poslanika koji će donijeti promjene u RS

Piše: G. D.
Sa današnje konferencija za medije SDS-a i Napredne Srpske (Foto: Klix.ba)
Sa današnje konferencija za medije SDS-a i Napredne Srpske (Foto: Klix.ba)
Lideri stranke Napredna Srpska i SDS-a Adam Šukalo, Goran Đorđić, Mladen Bosić i Ognjen Tadić razgovarali su danas u Banjoj Luci o mogućoj saradnji u formiranju vlasti u RS.

Šukalo je na taj način potvrdio riječi izgovorene prije dva dana, povodom objavljenog snimka na kojem se čuje kako Željka Cvijanović govori o kupovini poslanika Šukalove stranke, da će početi samostalne razgovore sa svim političkim partijama u RS.

"Razgovarali smo o mogućnostima formiranja zajedničke skupštinske većine u Narodnoj skupštini RS. Složili smo se u vezi sa mnogo stvari, prije svega u vezi sa procesom priključivanja Evropskoj uniji i snažnom borbom protiv kriminala i korupcije, pogotovo one političke. Pokušat ćemo okupiti 42 poslanika koji će donijeti promjene u RS", izjavio je Bosić.

Mladen Bosić i Ognjen Tadić (Foto: Klix.ba)
Mladen Bosić i Ognjen Tadić (Foto: Klix.ba)

Razgovori sa predstavnicima Napredne Srpske, rekao je on, trebali bi biti završeni do prve sjednice NSRS.

"SDS je i dalje otvoren za sve razgovore i vjerujem da ćemo se na kraju dogovoriti te da će taj dogovor biti dio bolje budućnosti građana Republike Srpske", kazao je Bosić.

Šukalo je izjavio da su sa SDS-om našli zajednički jezik o najvažnijim pitanjima njihovog političkog programa, ali da Napredna Srpska neće nikoga uslovljavati.

Goran Đorđić i Adam Šukalo (Foto: Klix.ba)
Goran Đorđić i Adam Šukalo (Foto: Klix.ba)

"Mediji su pretjerali sa pričom o petom delegatu. Mi nećemo nikoga uslovljavati ničim, pa ni petim delegatom u Domu naroda, ali i dalje tvrdim da ćemo manjinski podržati vlast RS nakon njenog konstituisanja, jer ne želimo biti faktor nestabilnosti Srpske", smatra Šukalo.

Bosić se osvrnuo i na saopštenje Uprave kriminalističke policije povodom spornog snimka o kupovini poslanika.

"Mislim da je sramno da se bave gonjenjem novinara i onih koji su taj snimak pustili u javnost, a da ih uopšte ne zanima autentičnost riječi izgovorenih na tom snimku", kategoričan je Bosić.