Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Emire djelomično si u pravu.Ali se pitam ko je tim ljudima dozvolio da bespravno prave kuće na vrhu Grdonja ili Buća otoka.Kako je moguće da se u Sarajevu napravi 25000 bespravnih objekata. Pa dali su kantonalne inspekcije prespavale ovih 12 godina. I sada im te bespravne objekte legalizuju i to u 80 % slučajeva potpuno besplatno.Znaći građani koji su poštovali zakone te uredno tražili urbanističku i građevinsku dozvolu sada plaćaju svu infrastrukturu bespravnim graditeljima.U takva divlja naselja sada neko treba dovesti asvalt, vodu, telefon, struju, plin, školu,gradski saobraćaj itd.. a to su pare od nas sviju koji izmirujemo obaveze prema državi. Znaći da se papci nalaze u Kantonalnom parlamentu jer su oni donijeli zakon o legalizaciji nelegalnog a to sve zbog sebe i svojih zemljaka papaka.
Treba prvo pitati KP:Vodovod gdje su utrošene silne poslijeratne donacije za obnovu vodovoda i druge infrastrukture grada.Svjedoci smo da se ono što je trebalo biti ugrađeno ili zamjenjeno prodavalo po svim pijacama i stovarištima u Sarajevu.Samo Italijanska vlada je investirala ogromne novce u zamjenu dotrajalih cijevi.Druga stvar znamo da su sve vode u BIH JAVNE VODE i da se nemogu prodavati.A to KKP.Vodovod radi, ne on nego kantonalna vlada koja će nam uskoro prodavati i zrak.Svjestan sam da neko treba i održavati rezervoare i postrojenja ali da se voda izravna sa cijenom struje to je prešlo sve granice.I još nam 50% cijene ćine tzv. otpadne vode.Znaći kanale koje smo pravili iz samodoprinosa sada se koriste za punjenje budžeta kantona tj za plate ćinovnika.Navjerovatno je šta ovaj narod može trpiti, ali samo se pitam do kada.
Zgembo, Po tvom nick-u se vidi da ti je mozak u dupetu.Kao prvo,ne mogu radnici Vodovoda uzimati ili odbijati kredit i investicije nego je to nadležnost osnivača i vlasnika tj.Kantona Sarajevo.Sarajevo je polumilionski grad i snabdjeven je 24 sata a u cijeni vode je 70% trošak struje ali pošto si ti glup,tebi je to džaba objašnjavati nego vrati se ti u istočnu Bosnu ili na Bjelašnicu odakle si šljego pa pij čistu izvorsku vodu.Bolje ti je da ne komentarišeš jer će neko pomisliti da si pametan jer ako učiniš suprotno odagnao si sve sumnje.
A sto ne kazaše zasto su propustili ta milionska ulaganja, cija je to krivica? Reci cu vam cija - neradnika u Vodovodu, kojih ima, necete vjerovati, oko 1050. Halooooooo, 1050 zaposlenih (ne)radnika, a prosjecna plata im je 1000 KM, pa vi pomnozite koliko njima mjesecno treba love samo da podmire plate. Pa onda nije ni cudo sto nemaju para za odrzavanje, cigani jedni usljivi.
Papanija šljegla u grad pa im voda skupa a nije im skupa piva -1,3 KM za pola litra.Svi znaju da ako ne plate struju i telefon biće im isključeno a vodu ne moraju plaćati i još se bune a niko od njih ne kontroliše ventile i kotliće i greške u instalacijama.Ili još gori primjer,napravi kuću na vrh Grdonja ili Buća potoka i hoće vodu a nije pitao nadležne iz vodovoda je li moguće to izvesti.A administratore da upozorim da slika uz tekst je slika toplovoda iz kotlovnice a ne vodovoda.
smanjite malo mame vam lazljive hahah joooojjj jbt 58% ne znam sta na ovo da napisem
:-) :-) :-) :-) mame vam ga spalim lojave, pa niste u stanju odrzavat ono sto su vam turci i austrougari napravili, kamoli da saminesto napravite. stoka beskorisna
Mi placamo vodu 1km po kubiku,i opet nam mreza u kur_cu.Mi gubimo mozda 85 % vode :S A niko ne placa skuplju vodu u BiH od nas.
ZATO MI PLAĆAMO \"PAUŠAL\" I TO NARAVNO ODOKATIVNOM METODOM DOBIJAMO RAČUNE ZA VODU KAO DA STRUJU PLAĆAMO - USKORO ĆE NAM JEFTINIJE BITI DA KUPUJEMO FLAŠIRANU VODU NEGO DA PLAĆAMO \"PAUŠAL\" VODOVODU I KANALIZACIJI S R A M O T A
ma ja... mogu građani da plaćaju...ccc
Sve je ovo priprema za nešto iiz Vodovoda. Bojim se šta bi to moglo biti. Možda opravdanje za duplo veće račune koje dobismo danas??? Imamo svoje brojilo, a lik iz Vodovoda neki dan popisivao članove porodica iz naše zgrade. Lafo neko krade vodu, pa će nam morati uvesti naplatu-očitanje po zajedničkom brojilu, tj. po broju osoba u zgradi. Kako da se odupremo njihovom ilegalnom pokušaju?