Komentari (166)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam nikad vjerovao u teorije zavjere ali sve što se dogodilo poslije smrti Tita mi govori da je Džemal Bijedić, nažalost, ubijen. Nije bila nesreća nego atentat. Nisu Srbi mogli podnijet da na čelu države bude "musliman".
Nije odgovarao interesima Srba jer su htjeli da od Jugoslavije naprave Srboslaviju. Učili su nas o albanskom i hrvatskom nacionalizmu ili o Sarajevskom procesu a nikad nisam čuo "srpski nacionalizam" A upravo taj je najveće zlo donio.
U potpunosti se slažem, od 1848.god. nevidljiva crna ruka srba sve kontroliše.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
pokojni ćale moj ja se sećam kao dan danas sto puta mi je govorio ovim rečima,za vreme Džemala Bijedića bio je predsednik SIVa..kaže musliman je bio al poštenijeg i boljeg čoveka nije bilo na planeti i privreda da je dobro poslovala i inflacije da je bila mala i nekome to nije odgovaralo i....tako je bilo
Dzemalova djeca nosila pravoslavna imena, nikad nijedan politicar Srbin ili Hrvat nije dao imena djeci Ahmed,Miralem,Jusuf,Fatima nego blentave Bosnje daju svojoj djeci pravoslavna imena.
ovo se nece nikada saznati... NIKADA NAZALOST! Njegova smrt je tako perfidno odradjena...
E ovo vam je bio klasicni primjer bratstva i jedinstva u Srboslaviji.Dok su Srbi na svim rukovodecim pozicijama,sve je u redu,moze bratstvo i jedinstvo,ali kada treba Bosnjak (tada Musliman) da zauzme vaznu poziciju,e onda nema bratstva i jedinstva i tog koji se drznuo da tako nesto pokusa bude brutalno likvidiran.Ukratko receno,ta Srboslavija je bila klasicni pokusaj stvaranja velike Srbije,sto se kasnije i pokazalo.
Bio je atentat, o njemu se pričalo u zapadnim medijima. Torbu sa bombom je u avion ostavio brat Jovanke Broz, tada oficir RV JNA.
Od tada se Jovanka nije više pokazivala u javnosti sa Titom, bila je u nekoj vrsti kućnog pritvora.
Kad čitam komentare na klixu pomislim za Srbiju da je Amerika Bog te čoveče
drug Džemo
Kad bi Komsic i upola bio za jednakost i podrsku i hrvatskim krajevima kao sto je to bio Bijedic ova drzava bi imala zajednicku perspektivu.
Eno sad im Bijedic dobar,a Komsic ne valja.Za 20 godina cete govoriti kako je Komsic bio zlatan.
Pa Srbi su Titi radili o glavi a kamoli ne Bijediću.
On i Ivo Lola Ribar koga su ubile ustaše. To su dva lika koja su bila kadar kao što je i Tito sam govorio da ga naslijede. To nikada nije smio reći, i to mu je jedina greška u životu što je napravio.
Za ovu pogibiju najodgovornja je bila kontrola letenja u Sarajevu. Avion je vodio pripravnik iako je to bio prioritetni let. Taj kontrolor pripravnik istu noć nestaje u pravcu Zagreba i za njega se više ništa nije znalo. Nikako ni Beograd, a ni Zagreb nisu mogli da zamisle da SFRJ može da vodi najbolji premijer ikada u državi, a još Bosanac.
Ubise ga Srbi jebi ga... Gdje ce musliman voditi Jugoslviju, to ti je bilo njihovo razmisljanje i onda. !
Pa i vama smeta da vam Srbin vodi državu. Smeta vam Čović, sve vam smeta..
Ne smeta nam predjednik Komsic,evo ja kao Bosnjak sam za to da on vodi drzavu iako je Hrvat,sta kazes na to?...kad cete vi nekog Bosnjaka predloziti ovako?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pa napisite koje godine je poginuo da nemoram digitronom racunati
I posle 45 godina grob na Barama oskrnavljen čak i slova nedostaju bruka i sramota.!
Nisam rođen u tom vremenu pa me i ne interesuju te face
Jest, svijet počinje od tebe i onih pet minuta kad si ti rodjen, ja pameti i g.o.v.a.na.
Kako kome,vama komunjarama svijet pocinje dolaskom vasih na vlast 1945.
Rahmet vam dusi Dzemale i Razija SF SN❤,cmrt cetnicima☝☝