Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao i uvijek do sada, sve je napravljeno tako da nitko ne bude potpuno zadovoljan da bi imali garanciju za nove sukobe u budućnosti.Po meni je čak najveći problem nekažnjavanje zločina. Bez pravde, NEMA MIRA.
današnji su "građani" tada potpisali ne samo dejtonski, nego i poziv hrvatima da ih spase i da ne stanu s olujom na granici..... Danas se naravno ničega ne sjećaju; dejton pametuju da je dejton bio greška, a ovog drugog se ni ne sjećaju i kao nije se desilo, pa biraju sejdu komšića jer je hrvata kao malo ... e, neće ići momci ...
Bitan je mir, poserem vam se na okove
Dobili smo qr**nu.
Ma sami sebi utjerali za sva vremena..... narod je trebao uzeti sve u svoje ruke , i slozno , bez obzira ko je ko / i zar se to mora uvijek napominjati , na zalost / osloboditi drzavu od budala koji su nam stvorili mrak u drzavi ... sad je sve kasno , samo sutite i trpite , to vam je jedino ostalo .
Nije da steze, već je ugušio...
Defacto i dejure HDZ i Hrvatska su napustili Vasingtonski sparazum zbog cega im je svojevremeno odobreno i omoguceno od strane USA i EU oslobadjanje okupiranog dijela Hrvatske. Hrvatska i HDZ sada zele vise. Pad Vashintonskog sporazuma je urusavanje Dejtona sto se poklapa sa ciljevima Srbije i SNSD koja zapravo zeli isto kao i Hrvatska.Cilj HDZ i SNSD je slabljenje tj gusenje BiH, jacanje svoje pozicije uz pomoc jacanja etno politike podjele, moguca secesija.
Oni što nisu ratovali njima je sad kašika u medu od tog potpisa Deytona
Morala se priznati rs da se oslobodi sarajevski kanton koji je bio okupiran opkoljen sad imamo slobodnu okolinu sarajjeva osim takozvanog istocnog sarajeva
dejton, sranje koje je odgovaralo globalistima. dejton im u dvorištu bio.
95e ko se nije ispalio - najeo se g0vana do sad..... sto na klitorixu sto u zivotu.... taj tuzni tamni vilajet treba unistit i zaboravit ako mislis dobro svom potomstvu..... 1992e glumio narodnog heroja sa 14g.... posrali ste se po svim sto su zalegli u travu da bi imali drzavu.
po naslovu se da zakljuciti da autor prizeljkuje rat
dobili smo ludacku kosulju
Iz ove perspektive je okov, ali iz tadašnje je bio mir i teško se vratiti u 95 i shvatiti razloge. Naravno da je napravljen brzopleto i bez neke ozbiljnije razrade, bio je vatrogasno rješenje koje je na snazi i 27 god kasnije
Dejton je odličan samo kada je 'naša' stranka vladajuća, a kada ostali narodi imaju uticaj u ovoj državi onda dejton nevalja, i to je okov za državu :) Nikad ovdje neće biti mira, barem ne političkog, sve dok se ne poštuju prava svih 3 naroda jednako, a to se neće nikad dogoditi.. Licemjerje 30 godina nakon rata i dalje se nastavlja, i ona 'nemaju oni šta nama govoriti, mi smo ovdje glavni'.
Alija je obećavao suverenu i nedjeljivu republiku Bosnu i Hercegovinu. Niko nije spomenuo dejton na referendumu. Što znači da su ljudi uzalud ginuli. Trebalo se sačekati pad Miloševića i diplomatski se odcjepiti kao i Crna Gora. Zbog lične osvete jednog zatvorenika bivšeg režima imali smo rat.