Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato što druge zemlje imaju političare i firme koje rade za dobrobit tih država a naši rade na uništavanju svoje države koju smatraju babovinom. Uostalom, u normalnim zemljama se politika ne miješa u poslove firmi, ako mogu pomoći nekim ugovorima i praviti olakšice za poslovanje, to da ali se za izvoz ne pita neki papak sigurno.
Politika je kurva i kurve se politikom bave. To je osnovni razlog. Ovo urađeno da se Duduk Putinu do kraja zavuče iako mu još samo cipele vire..!!! U isto to vrijeme Rusi se "ubiše" izvozeči i ljudstvo i oružje... Zašto tako glupo bježimo od " lake i dobre zarade" ..??? Koliko su samo svi ovi na našoj gluposti profitirali ...
Umišljeni, prepotentni Šargan ....
svak gleda interes za drzavu,samo kod nas nesta seru..Da RS treba da izveze ruskim pobunjenicima davno bi to sve bilo potpisano i izvezeno...A ovi nasi bosnjacki govnari na vlasti nemaju muda potpisati izvoz pa nek se buni ko god hoce!
Kako se vladajuci ne plase stecaja tvornica oruzja, koje bi mogle otpremninu radnicima da daju u oruzju :) Sta ako ti radnici s puskama izadju na ulicu trazeci svoja prava? :) Ko bi ih razoruzao? :) Nepostojeca vojska ili korumpirana policija? :/
Ovo nije prvi put da se ovdje "lome koplja" izmedju istoka i zapada, a sve na stetu naroda koji zive u ovoj zemlji zvanoj eksperiment. Eksperiment 95., eksperiment 2005., s tim da se nista ne desava osim da grupa idiota koristi zemlju, i njene pecate za licne interese, dok narod krepaje, i misli da ce biti bolje zato sto je zatucan i glup. Ovaj slucaj je samo kap u moru zvanom nesposobnost bih liderstva u vodjenju poslova u ime drzave, a svi resursi su i dalje pod njihovom rukom tako da nam slijedi totalno unistavanje svega vrijednog sto je preostalo. Ovdje treba napraviti totalnu revoluciju, da li si za BiH i njeno dobro, ili ne, ako jesi dobro si dosao, i bices apsolutno integriran u drustvo, ako nisi bices prognan tamo gdje mislis da te vise vole, i neces imati prava uvoj zemlji. Mada zvuci nemoguce, to je jedini recept za uspjeh, ili da se zauvijek rijese neka pitanja na poznati nacin. Ovdje nije kriv Dodik, ovdje su krivi oni koji se lazno predstavljaju BiH patriotima.
Zato sto je vecina firmi koje proizvode municiju u bosnjackim gradovima. Konjic, Gorazde, Travnik, Vitez.
Pa BIH nije u EU, normalno da EU članice imaju veće pravo izvoziti oružje Ukrajini,,,,
Opet većinom ovce komentarišu. Pa šta bi velike sile radile kad bi nama dale da izvozimo oružje, kakvi srbi, hrvati, bošnjaci, tupani jedni!
you not the man
da prevedemo: kad već i druge države jedu govna, zašto ne bismo i mi :)
"_Bh. proizvođači: Zašto druge zemlje mogu izvoziti oružje u Ukrajinu, a BiH ne može?" Zato što druge zemlje nemaju entitet RS i Dodika.
Pa kad i Rusija može, zašto ne BiH? Nažalost nije iz pacifističkih razloga, iako bi sa našom istorijom trebali sve proizvoditi, samo ne oružje.
Ako se Rusi bune nije nikakav problem. Rusima ćemo platiti gas u ovom oružju i sve završeno na obostrano zadovoljstvo.
Jednostavna racunica: cijena ukidanja ovog ugovora: 10 mil km(koje ionako ne idu narodu) cijena Ruskih sankcija: raspad citave ekonomije........sta je gore?
A sto bi izvozili. Kako stvari idu trebace nama vise
...stvarno zašto...pa rat 92-95 nije smetao "jakim ljudima" zaraćenih strana da uredno trguju, odnosno švercaju...
Svi izvoze u Ukrajinum, samo se deklarativno izjasnjavaju protiv. Nasa sirotinjska ekonomija ima sansu da zaradi, nasi politicari udaraju suplju, Rusi prijete prekidom snadbijevanja gasom. Kada se pogleda koliki je dug za gas, da se moraju dizati krediti koji ce se vracat s narodne grbace, jasno je sta je ciniti......