|

BBC: Srbija optužuje ruske agente za špijunsku zavjeru

BBC: Srbija optužuje ruske agente za špijunsku zavjeru
46
M. A.
22.11.2019. u 07:28
57
komentara
46

dijeljenja
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su službe bezbjednosti njegove zemlje otkrile špijuniranje ruskih agenata, piše BBC News.
Aleksandar Vučić potvrdio je da je ruski obavještajac imao sastanak s penzionisanim srpskim vojnim oficirom, tokom kojeg su razmijenili novac.

Tokom sedmice na YouTubeu je objavljen snimak sastanka ova dva muškarca, koji datira iz decembra. Vučić je rekao da su njegovi zvaničnici također pronašli dokaze o još deset kontakata između ruskih agenata i srpskih vojnih dužnosnika.Međutim, kategoričan je da ti incidenti neće utjecati na bliske odnose Srbije s Rusijom. Kazao je i to da je siguran da Vladimir Putin nije obaviješten o postupcima ruskih agenata.

Rus je identificiran kao potpukovnik Georgy Kleban, bivši pomoćni vojni ataše u Ruskoj ambasadi u Beogradu, koji na snimku pozdravlja penzionisanog oficira srpske vojske koji je identificiran samo kao ZK.Snimak nisu snimili srpski agenti i predsjednik Vučić nije otkrio na koji način je snimak mogao procuriti u javnost.
Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...